Det er god stemning i det splitter nye Black Box på Nord-Trøndelag teater denne uka, når den siste finishen legges på monologen til forestillingen «Skam deg, Mayliss!»

Ifølge både skuespiller Liv Hege Nylund, regissør Maria Lagercrantz og markedsleder ved teateret, Jorunn Verstad Vodahl fungerer lokalet som det skal.

Ærefullt å være først

– Det er jo ærefullt å få være de første som spiller i dette nye, flotte lokalet, stråler Lagercrantz, og legger til:

– Og jeg synes det er fantastisk at det bygges et helt nytt teaterhus, at de satser på det, når det flere steder legges ned teaterbygg.

Selv om prøvene spiller i det nye bygget går selve premieren på trøndelagsturneen i Tindved kulturhage den 16. februar. Teaterhuset åpner som kjent ikke helt offisielt før 1. september.

– Det kommer til å være mye liv her før det, men det siste med tanke på å ha inn publikum her er nok ikke klart før det, sier Vodahl.

Vil leve mer

Forestillingen «Skam deg, Mayliss!» handler Marie-Louise, eller Mayliss som hun kalles, som er enke etter en suksessfull forretningsmann. Hun er lidenskapelig og lengtende, og ser hag i mannen som bygger hennes nye bad. Med de nedturer og oppturer en gryende forelskelse avstedkommer. Regissøren er opptatt av å vise at livet har mye å by på selv om man begynner å dra på årene.

– Hvor er den eldre kvinnene i filmen, i teateret, i litteraturen? Her er hun – og hun vil ikke at livet tar slutt selv om hun pensjonerer seg, sier Lagercrantz.

Avskjed

Eller som teatret selv lokker med:

– Skam deg, Mayliss! er en spennende, smertefull og humoristisk forestilling om livet, sett gjennom øynene til en enke som ønsker å leve mer. Mye mer!

Forestillingen er for øvrig Nylunds avskjedsforestilling, etter å ha vært ansatt ved Nord-Trøndelag teater i 27 år.

– Men livet er jo ikke slutt for det, smiler Nylund, som dermed lever godt opp til sin rollefigur i forestillingen hun nå skal spille.