Magnus Hestegrei spiller, synger og underholder for barneavdelingen på sykehuset, muliggjort gjennom en gave fra Frol sanitetsforening.
(Foto: Roger M. Svendsen)

Magnus Hestegrei spiller, synger og underholder for barneavdelingen på sykehuset, muliggjort gjennom en gave fra Frol sanitetsforening. Foto: Roger M. Svendsen

Gir barna konserter for 50.000

Her synger Magnus om Kaptein Sabeltann. Til stor glede for et ungt publikum på sykehuset.

Gjennom hele våren kan pasientene ved barneavdelingen på Sykehuset Levanger se fram til jevnlige opptredener med Magnus Hestegrei. Så blir det en liten sommerpause, før han dukker opp, like jevnlig også til høsten. Artisten spiller og synger for de yngste, og noen ganger også med dem.

Betyr mye

–Kjempemessig. Dette tror jeg betyr mye for begge parter, poengterte han mens han stemte gitaren før sin aller første opptreden som fant sted denne uka. Magnus Hestegrei hadde forberedt seg med en lang liste over aktuelle sanger og melodier, noen klassikere, noen litt mer moderne, noen kjente og kjære barnesanger, noen litt røffere i kantene, noen med høyt tempo, noen roligere og likeledes en god favn fra hans egen beholdning av egenkomponerte låter.

–Jeg får se litt an alderen på dem som lytter, meddeler han. Og røper samtidig:

–Jeg grugleder meg. Jeg har tenkt litt på dette, for det handler jo om å gå litt tilbake i min egen barndom. Hva var det jeg selv lyttet til, og hva var det som ble spilt og sunget for meg? spør han. Men avslører også:

–I forkant har jeg loddet stemningen litt blant egne onkelbarn, så jeg starter ikke med helt blanke ark.

Gave og arv

Konsertene til barneavdelingen er en gave gitt av Frol sanitetsforening, og det ikke så rent lite de varter opp med. I kroner og øre beløper verdien seg til 50.000 kroner. I opplevelser, omtanke og glede er den ubetalelig. Medlemmene i sanitetsforeningen ville gjøre noe for barna på sykehuset, noe annerledes og besluttet før jul at de skulle gjøre det på denne måten. Opplevelser i stedet for gjenstander. Pengene kommer for øvrig ikke fra egen kasse, for gaven skriver seg nemlig fra en arv, gitt av nå avdøde Kari Garberg. Garberg jobbet ved Sykehuset Levanger i mange år. Hun hadde ingen egne barn, men folk som kjente henne godt forteller at hun var svært glad i barn. Før hun døde i 2015, testamenterte hun bort til sammen 100.000 kroner til Frol sanitetsforening, en forening hun selv var medlem av.

De neste 50000

Magnus Hestegrei sammen med Gunn Mary Andersen (t.h.), Marit Kjønstad Buran og Arnhild Haugbotn (t.v.).
(Foto: Roger M. Svendsen)

Magnus Hestegrei sammen med Gunn Mary Andersen (t.h.), Marit Kjønstad Buran og Arnhild Haugbotn (t.v.). Foto: Roger M. Svendsen

–Det var aldri aktuelt å bruke pengene selv. Vi tok kontakt med slektningene hennes for å høre nærmere hva Kari kunne tenke seg å bruke pengene til. Vi har så forsøkt å gi en gave i avdødes ånd, forteller Gunn Mary Andersen som i dag er leder i Frol sanitetsforening. Sammen med Marit Kjønstad Buran og Arnhild Haugbotn overvar hun den første opptredenen til Magnus Hestegrei.

Hva de gjør med den andre halvparten av arven er foreløpig en godt bevart hemmelighet, men også de resterende 50.000 skal gis bort. Til hvem, hvor og hvordan, se det ønsker de å komme tilbake til. Frol sanitetsforening teller i dag cirka 180 medlemmer. Barneavdelingen ved Sykehuset Levanger behandler pasienter i aldersspennet 0 til 18 år.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Fikk æresbevisning for mangeårig innsats

«Han har i alle år vært et godt og positivt medlem som alle har kunne stole på og nyte godt av hans kunnskap.»

Ida satser på lyd og lys

Ida Myhr Kaspersen står bak nytt foretak med underholdningsbransjen som hovedområde.

Skolefrokost og fadderskap

Aktivt år i Leirådal Sanitetslag, melder sekretær Ellinor Svartis (bildet).

Innlegg

Psykiatere advarer mot Trumps mentale tilstand

Asbjørn D.K. Eklo oppdaterer på amerikansk politikk.

Fløtta ut

De syklet hele vegen opp til Mont Ventoux...

...i motsetning til Chris Froome, som løp et stykke. Uansett - Olve Skjetne liker å holde kroppen i form.

Innlegg

Ber om rett til å krenke privatlivets fred?

Skal eldre ektepar / samboerpar måtte akseptere at stua gjøres om til sykehjemsplass, spør Stein Aamdal.

– Norgesrekord i oppslutning

Skogeierne i Verdal har fullført skogens vareopptellinger.

En aften med Martin Kvennavika

Smil og humring blant publikum.

Innlegg

Levanger og utflytting av statlige arbeidsplasser

Hvorfor har ikke ordfører og varaordfører gjort noe for å skaffe nye arbeidsplasser til Levanger?

Småbekymret for produktiviteten

EØS-avtalen har skylda, mener Kværner-klubbleder Ståle K. Johansen.