Asmeret skriver om påske.

Nå skal jeg skrive om påske i hjemlandet mitt. Påske er en stor høytid for oss. Påsken kommer i slutten av mars eller i april. Vi feirer at Jesus døde og sto opp igjen. Det betyr at påske er veldig viktig for meg. Fordi jeg er kristen, jeg må tro på Gud og jeg feirer påske hver år.

Før påsken faster vi førti dager. Vi spiser ikke kjøtt, egg og vi drikker ikke melk. I tillegg faster vi ei uke før påsken. Jeg mener at vi spiser kveldsmat, vi spiser ikke frokost og lunsj. Det er vår religion. Vi går i kirken hele uka. Påsken kommer på søndag hvert år. Fredag er en veldig trist dag. Vi sier Jesus døde på fredag og sto opp igjen på søndag morgen klokka fem. Lørdag kveld går vi i kirken og vi ber hele natta. Rundt kirken står mange mennesker. Det er veldig spennende. Jeg gleder meg til påsken.

Søndag morgen spiser vi grøt. Etterpå spiser vi kjøtt og drikker melk alt. Fordi vi fastet førti dager før påsken. Når vi kommer hjem fra kirken feirer vi alle sammen og familien vår. Alle har nye klær i påsken. Barna gleder seg til påsken. Fordi de vet at de skal få nye klær. Også lager vi tradisjonell mat og kaffe. Deretter drikker vi øl sammen med vennene våre, vi danser og synger.

Avis laget av innvandrere ved Levanger voksenopplæring.Etablert 16. desember 2000.

Jeg liker den dagen og jeg er veldig glad fordi Norge også har påskeferie.

Til slutt vil jeg si at påske er en veldig stor høytid for alle kristne.

Asmeret