Eritrea – ca 10 etniske grupper i landet. Hver etniske gruppe med ulike språk, kultur og mat.
En vanlig stift mat fra Eritrea er «Zigini» og «Injera», som folk rundt i verden ofte tenker på først som en klassisk eritreisk mat.
« Zigini» stuing med lammekjøtt eller ku kjøtt
Ingredienser
2 glass tomatpure
1 kilo løk
6 – 10 fedd hvitløk
2 kilo lammekjøtt med ben
3 teskjeer chilipulver
1 teskje salt
1 teskje pepper
1 teskje ingefær
1 liten kopp olje
Slik gjør du
Varmt vann til passe konsistens. Fres løk, hvitløk tomatpuré og krydder i oljen. Må ikke bli brent!
Tilsett biter av lammekjøtt. Småkok i omtrent én time, juster tykkelsen på stuingen med varmt vann.
Smak til med mer salt etter smak.
Sammen med «Zigini» serveres pannekaken «Injera».
Injera er store pannekaker som serveres sammen med stuingen «Zigini».
Ingredienser
2 kilo byggmel
1 teskje tørrgjær
Benytt lunkent vann og bland til en passe tykk pannekakerøre. Røra skal lages dagen før og settes en lun plass. Stek tynne lyse pannekaker (bruk gjerne svak varme).
God appetitt!
Teame
fra Eritrea