Marita Kvarving Sølberg fra Levanger er en av Norges aller fremste sangstjerner i den klassiske, internasjonale sangverden. Hun har vært ansatt ved Den Norske Opera og ballett de siste årene, og har en internasjonal karriere. I Adresseavisen mandag får oppsetningen Othello i Olavshallen, som hadde premiere lørdag, terningkast seks av en strålende fornøyd anmelder, Ole Jacob Hoel.

Sølberg et høydepunkt

Han trekker fram at alle deler av oppsetningen er av beste standard, men legger spesielt vekt på sopranstjernen fra Levanger i rollen som Desdemona.

- Altfor sjelden står landets fremste sopran på trønderske scener. Det er flott at når hun først gjør det, så får hun skinne ordentlig i en rolle som kler henne optimalt og i en oppsetning av internasjonalt format, skriver Hoel i sin anmeldelse.

Han sier at Sølberg imponerer aller mest av alle i storsatsningen, som er så godt som utsolgt for sine 4.644 billetter fordelt på fire forestillinger.

- Etter premieren lørdag kveld bør det bli kamp om de resterende setene, legger Hoel til.

Internasjonalt

Othello er skrevet av William Shakespeare i 1604, mens Giuseppe Verdi skrev operaen basert på historien på 1800-tallet. I Olavshallen fremføres operaen av Trondheim symfoniorkester og opera, med David Alden som regissør.

I oppsetningen er Ian Storey, Marita Sølberg, Vladimir Stoyanov, Gabrielle Mangione, Luca Casalin, Per Høyer, Nane Fremmerlid, Siv Oda Hagerupsen og Trondheim Vokalensemble.