Det er ingen hvilken som helst musikal elevene ved Levanger ungdomsskole har valgt som årets store teatersatsning i aulaen ved den nye ungdomsskolen. Med Freddie Mercury som komponist, er det store sko å fylle fra scenen.

Niendeklassingene Johanne Støp og Sara Sandnesmo Næssan spiller henholdsvis Galileo Figaro og Scaramouche i oppsetningen. De innrømmer at de er nervøse en uke før premieren, men likevel er det en morsom tid de er inne i.

Elevene har selv vært med på å lage kostymer og kulisser til musikalen. Foto: Tor J. Friberg

–Vi har en hel øvingsuke igjen, og dette legges inn i skolehverdagen. Vi ser ikke på dette som fag, og det blir en helt annerledes skoledag. Det er skikkelig gøy, sier Støp.

Hun har tidligere hatt noen roller i skoleoppsetninger, men ingenting i nærheten av nivået som nå leveres.

–Jeg har vært med på barnebyteater, men dette blir noe ganske annet, legger Sandnesmo Næssan til.

Litt nerver

En uke før premieren begynner nervene å melde seg, men mange timer med øving gjenstår - og det vil nok hjelpe på for å få godfølelsen.

Ingrid Elise Andersen instruerer elevene, og roser innsatsen og nivået de viser før premieren. Foto: Tor J. Friberg

–Ja, vi begynner å føle litt på det. Det blir jo litt større enn man ser for seg i forkant, men jeg tror det skal gå bra, sier Støp.

Musikalen er skrevet av Ben Elton, og er en jukebox-musikal bygget opp rundt hitlåtene til Queen. Musikalen hadde sin uroppføring i London i 2002, og har blitt en av West Ends største musikalsuksesser noensinne. Duoen med to av hovedrollene syns det også er gøy å dele en slik opplevelse med tiendeklassingene.

–Vi jobber godt sammen, sier de to og smiler.

God tradisjon

Ungdomsskolen har skapt en tradisjon for å sette opp en årlig stor musikal- eller teateroppsetning med niende- og tiendeklassinger. Tidligere har skolen blant annet satt opp Grease, mens de var lokalisert på Frol. Årets forestilling på Røstad er den andre i nye lokaler. Totalt er over 70 elever involvert i produksjonen, enten bak eller på scenen. Forestillingen har premiere 21. mars, og spilles også påfølgende dag.

Om lag 70 elever står bak oppsetningen We will rock you i aulaen ved Levanger ungdomsskole. Foto: Tor J. Friberg

Ingrid Elise Andersen er en av personene og instruktørene bak oppsetningen. Hun er ikke sparsommelig med lovordene.

–Elevene er kjempedyktige. Vi begynner nå å få sydd sammen numrene, og det er ingen liten oppgave elevene har tatt på seg. Og det er elevene selv som står for både spill og musikk, sier hun.

Lærerikt

Et par lærere er med som instruktører og støttespillere for bandet, og Hulda Vestvik er innleid som koreograf. Ellers er det skolens egne elever som står for oppsetningen.

–Dette er et utrolig samhandlingsskapende prosjekt, som viser at elevene lærer å støtte hverandre, å være tålmodige og bygge vennskap. Det ligger veldig mye god læring bak, sier Andersen.

Hun roser også foreldrene, som stiller opp med matservering og moralsk støtte i lange øvingshelger.

–De stiller frivillig opp med mat og drikke og står på for å hjelpe oss. Det er vi veldig glade for, sier hun.