Den er nemlig full av liv, humor, spenning og dramatikk. For mens Tornerose sover i 100 år, er det knapt tid til å blunke 100 ganger for publikum.

Tindved familieteater er aktuelle med eventyr for hele familien når de i disse dager spiller «Tornerose» i Lydhagen scene i Verdal. Premieren fant sted for full sal lørdag kveld. Etter det gjenstår fem forestillinger, og skal vi kunne foreslå, er tipset fra vår side å sette annet til side for å få med deg denne oppsettingen. En fortelling som har flere lag, som byr på spenning og moro for tilskuere i alle aldre, og med 30 unge aktører i alderen 6 til 14 år som gir av seg selv på en måte som fengsler både ung og gammel. For her er det ikke bare historien, sangen, musikken og lydeffektene som driver fortellingen, det er nemlig enkelt å se at ensemblet har hatt det moro underveis, for her bor en spilleglede og en utstråling som smitter fra scene til sal. Publikum kommer tett på, tidvis så nære at man nærmest får en følelse av å være en del av historien. Og et artig poeng er det også at teaterensemblet innledningsvis involverer tilskuerne, og heller ikke tar seg selv mer høytidelig enn at de to skuespillerne som har rollene som eventyrleserne «Ivrig» og «Søvnig» like godt griper inn i fortellingen og hjelper til. For som de sier:

– Det står i eventyrboka at det går bra til slutt. Da må vi hjelpe til.

For det er ikke så rent liten en knipe å komme ut av når forbannelsen fra den onde fe og leder Derinne skal brytes. Anført av jenta med rosene i håret, tar de gode kreftene likevel opp kampen mot ondskapen. Hun har tidligere nemlig fått viktige gaver i livet som modighet, nysgjerrighet, viljestyrke og et rettferdig hjerte. Noe som alltid kommer godt med. Og som regissør Helga Haga formulerer det:

– Da gjør det ingenting at kjolen hennes er hundre år gammel, for det er det som er inni som betyr noe.

Tindved familieteater har skapt en flott teaterforestilling på en ny og spennende scene i Lydhagen-låven til Tony Waade. Tilskuerne under premieren lørdag kveld var svært begeistret, og belønnet aktørene med en kraftig og langvarig applaus.

Rollene

Alva Iversen - Tornerose (Aurora)

Tobias Nessemo - Filip

Laura Hofstad-Vist - Dronning Eloise

Sindre Eng Nessemo - Kong Stefan

Vilde Liaklev - Derinne

Ella Brattli - Derinne

Ane Steinsli - Petina (Bittera)

Caroline Reinan  - Serva (Sjalua)

Mari Høknes - Kala (Ekla)

Matias Dillan - Lille Stefan

Marie Molde - Lille Eloise

Johanna Solli Hoel - Lille Derinne

Vilde Pettersen - Barnepike og god fe

Tuva Pettersen - Butikkdame Birgit og god fe

Andrine Aksnes - Butikkdame Berit og god fe

Linnea Rotmo Gåsodden - Skiltrun og god fe

Hedda Segtnan Svartås - Mim (skogsdyr) og god fe

Julie Solli Hoel - Pip (skogsdyr) og god fe

Malin Eng Nessemo - Kit (skogsdyr) og god fe

Siril Anderssen - Bop (hest) og god fe

Vilde Rosø - Raksa (skogsdyr) og god fe

Hedda Rosø - god fe - Fjellbekk

Odin Liaklev - god fe - Frostrøyk

Live Kirkholt Helden - god fe - Fauna

Ruben Pettersen - god fe - Fiks

Olina Bye - god fe - Flora

Marthea Hynne - forteller Ivrig

Synnöve Reinan - forteller Søvnig

Manus: Kari Wist Holmen

Musikk: Gunhild Hjertaas

Regi: Helga Haga