Hilde Brørs fra Levanger, som er lærer ved Inderøy videregående skole, står for manus og regi i forestillingen Pålogga 24/7.

Teaterforestillingen Pålogga 24/7 skal gi publikum et innblikk i den stadig mer krevende hverdagen til ungdom som aldri logger seg av sosiale medier og Internett.

Det er utgangspunktet for forestillingen, som avgangselevene ved musikk, dans og drama ved Inderøy videregående skole setter opp med premiere torsdag kveld i Inderøy Kulturhus. Sisteårselevene ved skolen setter hvert år opp en vårforestilling og tar opp ulike tema.

Seks av ti ungdommer i dag sier at de har alt for mye å gjøre i hverdagen, og en av tre ungdommer sier de sliter med ensomhet. Oppsetningen bygger videre på tematikk fra blant annet Skam-serien hos NRK, og gir elevene god læring innen teaterproduksjon i alle ledd.

– Jeg har lenge hatt et ønske om å lage teater med elevene, og dette er tredje gang jeg skriver et teaterstykke selv. Det er ikke alltid like aktuell tematikk når man jobber med musikaler og oppsetninger, men her har jeg hatt en idé om at både ungdom og voksne alltid er pålogget. Hva gjør det med oss at det stadig legges ut glansbilder på sosiale medier? spør Hilde Brørs fra Levanger.

Viktig tema

Hun er lærer ved musikk, dans og drama på Inderøy videregående skole, og roser arbeidet elevene har lagt ned i forestillingen over tid.

Ideen har utviklet seg over to år, og elevene har bidratt med innspill i skriveprosessen, refleksjoner og tanker til handlingen.

– Forestillingen tar også for seg anonymisering og misbruk av bilder. Handlingen er inspirert av blogger og artikler som er samlet opp gjennom to år. I tillegg er musikken plukket som inspirasjon til forestillingen, og danselinja har jobbet med dans og koreografi. Dette har blitt en helaftens forestilling, og det er litt skummelt å gjennomføre noe slikt, så vi føler at det biter på nattesøvnen i innspurten, sier Brørs.

I forestillingen tar de også opp problematikk knyttet til ensomhet, kroppsbilde og det å ikke følge strømmen som ungdom.

– Det handler om å finne seg selv, noe som alltid har vært aktuelt for ungdom. Men i dag skjer det under andre påvirkninger enn for oss voksne. Forestillingen er dermed aktuell for alle generasjoner, sier hun.

Tett på

Totalt bidrar rundt 40 elever fra musikk-, dans- og dramalinjene i forestillingen. Deriblant et titalls elever fra Levanger og Verdal, som til daglig går på skolen i Inderøy.

– Det er veldig dyktige elever, som spiller med publikum rundt seg på tre sider og ofte helt ned til én meter fra publikum.

Dansen er koreografert av Jannicke Lindstrøm, Kathrine Kandal og elever i tredje klasse på danselinja. Roger Moen og Jo Lingen Jacobsen har arrangert flere kjente låter til forestillingen.

Brørs står også for scenografi, idé og regi samt kostymer til forestillingen.

Forestillingen spilles etter premieren torsdag også fredag, lørdag, søndag, tirsdag og onsdag.