Mat:

  1. Hva heter den spanske mattradisjonen med flere småretter?

  2. Hvilken del av sushi-retten heter egentlig sushi?

  3. Hvilken restaurant ble i fjor den første i Norge med to Michelin-stjerner?

  4. Hvorfor er den japanske retten fugu farlig?

  5. Hva er de to hovedingrediensene i majones?

  6. Hva heter den sinte norske TV-kokken?

  7. Og ved hvilken kjent Oslo-restaurant jobbet han i en årrekke?

  8. Er søtpotet en del av potetfamilien?

  9. Hvor mange egg spiser nordmenn i påsken?

  10. Er det mest kalorier i lettmelk eller pils?

For de yngste:

  1. Hva kommer ikke fra kua: Fløte, brunost, kaviar.

  2. Er torsk et dyr eller en fisk?

Fasit:

  1. Tapas

  2. Risen, som blandes med eddik

  3. Maaemo

  4. Det er laget av japansk kulefisk, som har potensielt dødelig gift i deler av kroppen

  5. Egg og olje (pluss krydder)

  6. Eyvind Hellstrøm

  7. Bagatelle

  8. Nei, det er en rotgrønnsak

  9. Cirka 30 millioner egg

  10. Lettmelk har 46 kalorier, pils/bayer har 39 kalorier

Fasit (for de yngste):

  • Kaviar (kommer fra fiskerogn)

  • Torsk er en fisk