Ved ei hytte i Heståsdalen ved Vulusjøen kan man nå se noe virkelig beundringsverdig. Der står det nemlig en fem meter høy påskehøne av snø, med både hanekam, føtter og nebb. Kunstnerne bak skulpturen er Ida Kristiansen (22), Magnus Dypdal (26), Hågen Dypdal (21) og Noah Dypdahl (2). Og du kan tro de har lagt ned en formidabel innsats for å lage den!

– Det tok vel sju-åtte timer å gjøre den ferdig. Vi begynte i forgårs og ble ferdig i går, forteller Ida til Innherred.no lørdag morgen.

Snøhøna består av kun snø og maling, og gjengen har brukt både sag, øks og snø på vegen mot resultatet.

– Det var litt vanskelig å male og sånt. Og så har vi saget ut sånne snøklosser og stablet opp med dem, forklarer Ida videre.

– Det er dette dere har brukt påska på, altså?

– Ja, stort sett. Men vi har gått mye på ski også, da, påpeker Ida.

Skal lage større neste år

Deres hytte er ikke den eneste i området, så det har vært en del folk innom for å sjekke ut den store snøhøna. Kanskje ikke så rart, heller.

– Dette er første året vi gjør noe sånt. Men vi er ganske fornøyde, ja. Målet var en hvit italiener (en type hane med hvite fjær og rød kam, journ. anm.), så vi bomma litt. Men det blir vel en tradisjon dette, tror Kristiansen.

– Da er målet å få den enda større, sier hun ambisiøst.

Syntes den var skummel

To år gamle Noah var med på å male litt og legge på litt snø på høna. Men da den var ferdig, var han ikke like begeistret som de andre.

– Han ble faktisk ganske redd den, så han ville ikke hilse på den først, forteller Ida, og ler litt. Hun er mor til Noah, mens Magnus er far.

– Og så var det veldig artig i morges, da vi sto opp og han åpnet opp vinduet. Da han så høna sa han bare: «Å herre guuud», fortsetter Ida, og ler videre.

Så får vi håpe Noah og snøhøna kommer overens etter hvert. Ellers kan det bli enda skumlere neste år, da kvartetten skal prøve å lage en enda større skapning...