Merete Haseth og Janne Amalie Svit, startet januar 2017 kunstnerduoen SvitHaseth. Tidligere drev de nettbutikken Image Troopers, men ønsket heller å bruke tiden på det de synes er mest givende, nemlig det å skape kunst.

Framtidsfortelling

29. april stiller de ut sin ferske fotoserie Laura i Levanger kunstforening.

«Laura består av en serie fotografier produsert direkte inn mot utstillingen i Levanger kunstforening. I en oppdiktet nær forestående framtid, hvor menneskeheten er på randen av sin eksistens, møter vi den unge kvinnen Laura», skriver kunstnerne i ei pressemelding.

–I framtidsfortellingen vår om Laura ligger det en mørk poesi og sårbarhet. Vi ønsker ikke å fortelle en historie fra A til B, men vil at publikum skal skape sine egne historier. Det er i det usagte og skjulte at historien ligger, og for meg handler mye god kunst om fraværet, sier Merete Haseth i pressemeldingen.

Ustillingen viser et dystopisk univers, altså et oppdiktet samfunn i framtiden. Foto: SvitHaseth

Magisk realisme

Kunstnerduoen sier det ligger en samfunnskritisk grunntone i utstillingen, og at de med den visuelle fortellingen ønsker å komme med sitt innspill i diskusjonen rundt forvaltningen av jorda idag, både når det gjelder miljø og det politiske klimaet i verden.

–Begge har vært fascinert av framtidsfortellinger i ulike versjoner tidligere. Nå har vi virkelig dykket ned i det dystopiske universet. En dystopi er et oppdiktet samfunn i framtiden, med en uønsket samfunnsmodell. Vi har lest dystopisk litteratur, sett science fiction og latt oss inspirere av magisk realisme, som du blant annet finner hos forfattere som Haruki Murakami, sier Janne Amalie Svit i pressemeldingen.

Utstillingen er tidligere ikke blitt vist og står i tre uker.