–Levanger Kammerkor spurte om vi ville være med dem på en vårkonsert, og det takket vi ja til, sier felespiller Gjermund Larsen.

–Utfordrende og nytt

Det er ikke så ofte at man ser ekteparet Gjermund Larsen og Runa Hestad Jenssen opptre sammen, i alle fall ikke i disse traktene. Men 10. og 11. mai inntar de Vinne og Levanger kirke sammen med Levanger Kammerkor, hvor de lover en unik konsertopplevelse.

–Det blir mye nylaget folkemusikk og tradisjonsmusikk, i tillegg til en del musikk som jeg har laget. For koret sin del blir det mye nytt. Jeg har skrevet en del til Det Norske Solistkor som jeg skal ta i bruk nå, i tillegg til et arrangement som er helt nylaget til denne konserten. Så for koret er det ganske utfordrende og nytt, sier Larsen.

Ekteparet Runa Hestad Jenssen og Gjermund Larsen lover en unik konsert når de 10. og 11. mai inntar Vinne og Levanger kirke.

Koret består av rundt 30 medlemmer, og Jenssen påpeker at de har blitt utfordret til å synge på en litt annen måte, men at de har vært veldig flinke til å tilegne seg en annen syngestil.

–De har jobbet veldig bra, og som Gjermund sier, en del av dette er jo blitt skrevet til solistkoret, sier Jenssen.

En annen dynamikk

Når Larsen skriver låter til kor, vil han at de skal synge instrumentalt, altså helt uten tekst.

–Det er en utfordring for mange, det at man ikke har en tekst å gjemme seg bak. Man må musisere på en annen måte. Selve musikken er mer i fokus og måten man fraserer på og dynamikken er annerledes, sier Larsen.

–Gjermund har blant annet utfordret koret til å synge som et trøorgel, sier Jenssen.

Paret synes det er veldig artig å arbeide med et kor her på Innherred.

–Det er veldig gøy å få spille her, og ikke minst det å få være sammen med andre lokale aktører, sier Jenssen.

Nyrestaurert kirke

Konserten holdes først i Vinne kirke den 10. mai og dagen etter i Levanger kirke.

–På konserten blir det både at jeg og Gjermund opptrer alene, koret alene og at alle opptrer sammen. Det er tre litt ulike avdelinger, men som omkranser den samme tematikken på et vis, sier Jenssen.

Vinne kirke har nettopp blitt restaurert, og konserten Folketoner blir det første som skjer etter nyåpningen.

–Det blir vasket og ordnet dagen før konserten, så det blir akkurat i tide, sier Jenssen.

Tilpasset kirkerommet

Konserten er en del av 200-års jubileet til kirka, som er i september. Larsen påpeker at det passer veldig godt å spille i kirka med denne type musikk.

–Det er et bra rom for akustisk musikk, da kan lyden leve litt lenger. Mye av repertoaret er også tilpasset et kirkerom, sier han.

Men det blir heller ikke bare rolige toner under konsertene.

–Vi skal også gjøre noen polsdanser, så det blir spennende, sier Larsen.

–Sjeldent

Larsen og Jenssen beskriver dette som en unik konsert på Innherred.

–Det at vi gjør en slik type konsert med et kor, er ganske sjelden vare her tror jeg. Det blir veldig fint, sier Larsen.

–Jeg synes det er så artig at mange her liker å synge i kor. Man lever lenger og får bedre helse av det, så folk må bare kaste seg med i lokale kor rundt omkring, kommenterer Jenssen.

CD-innspilling

Paret har ellers mange prosjekter på gang for tiden. Larsen skriver blant annet musikk til to komponistprosjekt.

–Det ene er til 200-års jubileet til Vinne kirke, der jeg skal skrive et bestillingsverk. Der har jeg med meg flere lokale musikere, og det blir ei storfeiring. I tillegg skriver jeg som nevnt til solistkoret, som skal fremføres under Nordland Musikkfestuke i august, sier Larsen.

Jenssen skal på sin side bidra på en CD-innspilling med solistkoret.

–Det holder vi på å spille inn nå, så det kommer ut til neste år tror jeg, sier Jenssen.

926 82 309

kristin.heggdal@innherred.no