-Her var det riimelig mye folk assa! Erre her det er party?!

Lille Aksel introduserte årets musikkforestilling på Maritvold barnehage. Han fikk opp stemningen hos foreldre og besteforeldre som torsdag var publikum i teltet satt opp for den eksklusive anledningen.

Forestillinger i 21 år

- Dette er en tradisjon vi har holdt på med siden 1996. Prosjektet med norsk pop og rock 2000 har vi hatt i tre år. Neste år blir det noe annet, vi har brukt opp de beste sangene, forteller Tony Fernando.

De siste ukene har det vært mye øving, og Fernando skryter av personalet og hjelp de også har fått fra foreldre. Det er laget helt nye kostymer for anledningen, og det halvtimes lange showet bød på litt av hvert av musikalske overraskelser.

Rybak og Fantorang

Etter at Aksels introduksjon framførte skolestarterne Fairytale, med ringdans og sannelig var det ikke en mini-Rybak på scenen også. Eleseus Larsen trakterte fela slik at det ble sving på sakene.

Neste nummer var det to-årsgruppen som stod for, og her fikk vi se mange søte Fantoranger som sang «Snibel snabel».  Rett etterpå fulgte skolestarterne med «Sånne som oss», en kjent Henning Kvitnes-låt.

Stor bredde

Bredden på programmet var det ikke noe å si på, for de neste som stod på scenen var Garpas svar på Røysopp. Tøffe gutter med gitar og bak keyboard og trommer. Låtvalget var «Poor Leno».

Som leseren nå skjønner var det en skikkelig godtepose med pop og rock. Skuespiller-talentene fikk i tillegg slippe seg løs som da to små Ravi-kopier kom rytmisk vandrende med Cherio i bakgrunnen.

Bestevenner

Det gir selvtillit å stå foran publikum å gi noe av seg selv – om det er i gruppe, eller som enkelt- prestasjon. Fellesskapet ser ut til å være på topp, og dette passer til Celines sang Bæstevænna. Denne ble framført av jentene i tredje og fjerdeårsgruppen.

Resten av «setlista» bestod av Valborg (Olsenbanden jr.), Møkkamann (Plumbo), To skritt frem og Trondhjemsnatt (Åge Aleksandersen).

Etter konserten fortsatte partyet innendørs i det restaurerte, verneverdige våningshuset der det ble servert kaffe og kaker til de voksne.

- Hvordan gikk forestillingen?

- Det gikk veldig bra. Barna kan bli litt trøtt rundt ett-to-tiden, men alt ble gjennomført etter planen. Man vet jo aldri helt med barn, sier Tony Fernando.