Olsenbanden Jr. er en videreføring av de tradisjonsrike filmene fra 1960-tallet, hvor vi møter Egon, Benny, Kjell og de andre kjente rollene fra filmene, bare i en mye yngre versjon.

Det hele startet med en julekalender på TV2, før det etter hvert ble til flere spillefilmer om Egon Olsen som prøver å løse ulike problem med hjelp fra vennene Kjell og Benny.

–Gull verdt

Styggdalsnemnda har nå laget en trøndersk oppsetning med den kjente trioen i sin versjon av Olsenbanden Jr. på rockern, der Egon nok en gang har fått en genial plan.

Han har nå fått det for seg at gjengen skal bli rockeartister, vinne en skolekonkurranse og deretter få spille på åpningsaftenen av Norsk rikskringkasting.

Olsenbanden får konkurranse når Biffenbanden også har laget sin egen låt, og det at sangen er dedisert til Kjells store kjærlighet Valborg, gjør ikke saken enklere.

–Det er en helt ny vridning i Styggdalsnemndas sammenheng. Vi er jo kjent for å produsere Styggdalsspelet og det meste av Hans Rotmo, men vi valgte å ha jubileumsforestilling med Emil i Lønneberget i fjor og så at potensialet for aldersblanding i en produksjon er gull verdt, sier produksjonsleder Gerd Sagen.

Valborg (i rød kjole) spilles av Karen Ingeborg Moe, mens bestevenninnen Ingrid spilles av Johanna Sagen Wibe.

32 skuespillere

Styggdalsnemnda består av åtte teaterlag i kommunen og skuespillere fra alle lagene er med i oppsetningen på Stiklestad.

–Det at vi klarer å ha en årlig produksjon med alle lagene i kommunen er ganske spesielt, og jeg tror det er veldig verdifullt for teaterkommunen Verdal. Vi står for amatøren, både det å rekruttere, ivareta og utvikle han, sier Sagen.

Hele 32 skuespillere mellom 12 og 50 år deltar i forestillingen, i tillegg til ti år gamle Kevin Årstad som skal spille dynamitt-Harry.

Olsenbanden Jr. er en videreføring av de tradisjonsrike filmene fra 1960-tallet.

–Mye sang og musikk

Det er Hågen Røstad som har fått den store rollen som sjefen selv, Egon Olsen. Odin Liaklev spiller Benny, mens Tobias Nessemo, som i fjor spilte Emil i Lønneberget, har fått rollen som Kjell.

Valborg spilles av Karen Ingeborg Moe, mens Kevin Holmli og Edvard Pettersen spiller den kjente politi-duoen Hermansen og Holm.

–Vi har også et eget ungdomband, det som tidligere var A-stream, så det er mye sang og musikk i forestillingen, sier Sagen.

Forestillingen har et eget ungdomsband og består av medlemmer fra det tidligere A-stream.

Regissør fra Trondheim

Øvingen startet rett før påske og det er Arne Lindtner Næss som har skrevet manus og Svein Gundersen har komponert musikken.

Et nytt tilskudd i Styggdalsnemnda er Stian Hovland Pedersen fra Trondheim som har regi på forestillingen og Morten Kvaal fra Verdal som er musikalsk ansvarlig.

–Det er bra at vi får nytt og ferskt blodd inn i nemnda. Vi har et veldig velfungerende produksjonsteam og det er mye ivrighet. Miljøet i Styggdalsnemnda er helt spesielt og det er veldig artig å se at de som er unge glir rett inn, sier Sagen.

Kevin Holmli har rollen som inspektør Hermansen, mens Edvard Pettersen spiller politiførstebetjent Holm.

Godt billettsalg

Forestillingen foregår utendørs ved folkemuseet på Stiklestad.

–Vi var spent på om det i det hele tatt var mulig, men det ser så langt ut til å fungere veldig bra. Vi har laget tak til bandet i tilfelle det blir regn. Vi har også snudd arenaen mot Gjersinghuset, som er veldig riktig tidsmessig, sier Sagen.

Teateret har premiere 27. mai og Sagen kan fortelle at billettsalget går som det suser.

–Vi har plass til 350 publikummere og vi har satt opp ti forestillinger i ukene fremover. Så nå øver vi intenst og har en travel forestillingsperiode fremfor oss, sier produksjonslederen.