Nord-professor Frode Fjellheim har samarbeidet med Trondheimskoret Cantus om deres nye album, Northern Lights. Albumet ble sluppet internasjonalt på prestisjeselskapet Decca Records 12. mai, og allerede nå topper utgivelsen listen over klassiske utgivelser i England. Listen baserer seg på salg av CD, vinyl og digitalsalg, og Cantus gikk til topps på den engelske lista helt fra starten.

Med i koret er også Kristin Bugge Midthjell fra Verdal, noe som gjør at både Levanger og Verdal er representert på utgivelsen, som også har fått mye oppmerksomhet i blant annet The Times, samt i Japan, Nederland og Tyskland.

Fjellheim og Cantus har også tidligere nytt godt av samarbeidet, hvor de fikk historisk suksess med sangen Vuelie, som ble brukt som åpningsspor i Disney-filmen Frost. Albumet knyttet til kjempesuksessen Frost solgte for øvrig 10 millioner eksemplarer. Låten Vuelie er også med på Northern Lights, sammen med 11 andre komposisjoner i regi av Fjellheim. Cantus har 30 medlemmer med svært forskjellig bakgrunn og yrke. Det nye albumet ble spilt inn i Trondheim, og produsert og prisbelønte Jon Cohen.

Han er kjent for å blande samisk og norsk folkemusikk, og kombinerer det nå med klassisk kormusikk til suksess i utlandet.