Håkon Fiskvik og Sissel Eldal er forventningsfulle. Og sommerfuglene i magen?

–Ja, de er kraftige. De blir vel til kråker etter hvert, ler Sissel.

–Dette er jo helt nytt for oss.

Munkeby herberge inviterer fredag 30. juni til «konsert i tunet», med Gisle Aarlott som frontfigur. Med seg i bandet har han denne gang Anders Myrvold og Lena Holmen. Konserten foregår utendørs, men herberget kan skilte med tilstøtende fasiliteter, og tar tilgjengelige rom i bruk for å skape en best mulig ramme og atmosfære. Det blir både mat og pub. Og sannsynligvis god stemning, i alle fall slik vertskapet legger opp til det.

Ideen ble unnfanget like på nyåret, og da i samråd med Inger Hovde kjent fra Hilmarfestivalen. Sissel Eldal og Håkon Fiskvik mener trioen med Gisle Aarlott i spissen skulle passe godt i den nye kulturscenen i Munkeby. Populærmusikk er vel det nokså brede, men likevel dekkende stikkordet for sjangeren publikum har i vente. Gisle Aarlott er rutinert artist, kjent både som låtskriver, gitarist og vokalist, med fartstid fra flere band, deriblant det Levanger-Verdal-Steinkjer-baserte rockebandet Moas Ark fra 80-tallet. I nyere tid vil nok flere forbinde Aarlott både med bandet Clarion Call og ikke minst også som soloartist.

Vil vise seg fram

Den nye konsertarrangøren i Frol har plass til cirka 200 tilskuere i tunet. Ved siden av det musikalske, blir det både pub og anledning til å kjøpe seg en matbit. Og slik som alltid gjør ved Munkeby herberge, er det de de lokale, hjemmelagde rettene som står fremst.

–Det tegner til å bli artig. Det er klart vi er spent på responsen, men vi har i alle fall hørt mange snakke om det.

–Hvorfor konsert?

–Fordi vi har lyst til å gjøre noe annet. Og fordi vi har lyst til å vise oss litt fram. Hittil har vi jobbet mye i det stille, forklarer Sissel Eldal. Samboerparet har stadig utvidet tilbudet siden Munkeby herberge så dagens lys med noen enkle overnattingsmuligheter i stabburet i 2009. Den gang var sengene ment som et tilbud til pilegrimsvandrerne. I dag har konseptet vokst, og pilegrimsturistene, selv om de også har blitt stadig flere i tallet, utgjør bare en liten del av dagens herberge-konsept.

–I begynnelsen hadde vi kun noen overnattingsplasser hvor tanken den gang var å legge til rette for selvhushold. Så begynte enkelte å etterspørre mulighetene for middagsservering, forklarer Sissel og Håkon.

Låveplaner

Dermed begynte snøballen å rulle. Og den ruller fortsatt. For de 14 sengeplassene i stabburet ble senere utvidet med fem soverom og 14 nye sengeplasser også i fjøset. Disse med høyere standard. Så kom kjøkken, kiosk, selskapslokale og pub i tur og orden, og i sommer blir kafeen åpen på daglig basis. Munkeby herberge har blitt et populært sted for mange typer sammenkomster, det være seg møter, feiringer og andre anledninger. For øvrig leier Sissel Eldal og Håkon Fiskvik også ut lokaler til barnehagen som ligger i vegg på gården Munkeby søndre. Gården driver dessuten konvensjonell drift innen korn, potet og egg. Høyst sannsynlig stopper det heller ikke med dagens utvalg, for nå har samboerne kastet blikket på låven. Snekkerne står klare, og såfremt byggesøknaden nå straks går i orden, starter ombyggingen til det som skal bli et selskapslokale med plass til opp mot 90 gjester.

–Barnehagen har utvidet, og benytter en større del av lokalene vi har til rådighet. Dermed sto vi i vinter overfor et valg: Enten reversere, eller gå framover. Alternativet ville være å ta imot selskap bare i helgene, og være fornøyd med det. Vi ønsket å være tilgjengelig også i ukedagene, og derfor bestemte vi oss for å gå framover.