Nytt album like rundt hjørnet

Levanger-musikeren Geir Engen gir deg kanskje en venn for livet.

Geir Engen slipper ut sin sjette studioplate, kalt A friend for life . Foto: Privat

Kultur

Dobbeltalbumet A friend for life kommer for salg i september, ett år etter Geir Engen begynte prosessen med å lage det. Albumet vil inneholde tjue låter, likt fordelt mellom to CD-plater.

– Cirka halvparten av låtene er nyinnspillinger av låter som var demoer tidlig på 2000-tallet, mens resten av materialet er nytt, forteller Engen i en pressemelding til Innherred.no.

A friend for life er Engens sjette studioalbum, spilt inn hos Odd Joar Heldens OJ's studio i Verdal. Albumet byr på en stilblanding av poprock og bluesrock, men sneier innom country og litt keltisk-aktig musikk. En vise har han også tatt med. Albumet ble mikset i juni, og mastret nettopp i Oslo.

– Vi har hatt det veldig bra i Studio og tatt oss god tid til utforskning av instrumenter, mikrofoner, forskjellige innspillingsteknikker og så videre, kan Engen opplyse om.

Mange lokale bidrag

I tillegg til at hovedpersonen selv, Engen, er fra Levanger, har han fått hjelp fra en rekke andre lokale musikere og sangere. Roger Olsen og Ingar Frelsøy har spilt trommer. Bjørn Dyrnes, Stener Terning og Arve Karlsen vært på bassen. Einar Olav Larsen har bidratt med sin fiolin. Roar Øyen på pedal steelgitar. Anders Halten har spilt munnspill. Pål Steinnes og Odd Joar Helden har trykket på de riktige knappene ved keyboards, mens Arild Moe har spilt mandolin. Og Frank Scott, Ronald Mortensen, Jon Håkon Boneng, Sara Kristoffersen og Tone Nordholmen Berge har koret.

Skal til Hamar

– Selve release datoen er satt til 9. September og dette blir markert med en minikonsert på Magneten kjøpesenter på formiddagen. Hovedkonserten blir på Kari Palari Huset samme dag men utpå kvelden, informerer Engen.

Bandet skal også spille helga før, henholdsvis i Malvik og på Steinkjer. Og etter releasekonserten drar Engen og bandet nedover til Hamar på nye oppdrag.

– Bandet har spilt rundt omkring i hele år og mye av fjoråret egentlig, bla i Kristiansund, Hitra, Averøya, Bodø, Brønnøysund, Stjørdal og Trondheim, så vi kjører på videre, skriver Engen i pressemeldingen.