Stiklestad kirke var nær pakket til randen under åpningen av Olsok på Stiklestad mandag ettermiddag. Klokken 16 gikk blant annet fylkesrådmann for nye Trøndelag fylke, Odd Inge Mjøen, på scenen for å åpne Olsokdagene offisielt.

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen foran Stiklestad kirke. Foto: Tor J. Friberg

- Det var en fantastisk hyggelig åpning å få være med på. Det er nok ikke mange sørtrøndere som får åpne Olsok, spøkte han etter seremonien i kirka. Han mener at temaet «Oss» passer perfekt i tiden, midt i innspurten til sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag fylke til ett.

Stiklestad kirke var nærmest fullpakket under Olsokåpningen.

- Det er tidsaktuelt på flere måter, både internasjonalt og for Trøndelag. Jeg tror 2017 er et spesielt år i så måte, noe som gjør at jeg får være med på slike fine arrangementer, sier Odd Inge Mjøen.

Espen blant stjernene

På scenen sto også flere hovedrolleinnehavere fra spelet. Deriblant Mari Maurstad og Trond Espen Seim, samt Tore B. Granås. De fremførte flere numre hver, med både sang og diktlesning foran et beveget publikum.

Espen Olaf Vestvik spilte under åpningen av Olsokdagene, som Årets Medspiller.

Blant stjernene opptrådte også Espen Olaf Vestvik med sin saxofon. Han er Årets Medspiller, og er dermed utvalgt som årets lokale talent. Han får dermed være med på Olsokdagene og vise seg fram for flere publikum ut over uka. Selv syns han debuten gikk bra.

Mari Maurstad imponerte med monologer og sangprakt.

- Det var en veldig fin erfaring å få med seg før jeg skal studere folkemusikk i Østersund. Det er stort å få spille foran et stort publikum som solist, sier han fornøyd mens gratulasjonene kommer fra alle retninger fra kjentfolk rundt verdalingen.

Tore B. Granås var sentral i åpningskonserten, med flere sanger og dikt.

- Somrene i Verdal preges alltid av Olsok og spelet. Selv er jeg med i spelet for andre år nå, så det blir en hektisk uke med prøver og konserter, sier han.

Olsokdagene

går nå til og med 30. juli, under temaet Oss. Årets Olsokprofil er Geir Lippestad.

Trond Espen Seim spiller for andre gang kongen i Spelet, og opptrådte også i kirken mandag.