Lørdag arrangerer Frol sanitetsforening sin tradisjonsrike torgdag, som har blitt avholdt i Levanger hvert år siden 60-tallet.

–Den består av salg av all markens grøde; grønnsaker, frukt, og bær. Saftog syltetøy. Vi setter opp blomsterdekorasjoner, baker mange kaffebrød, smultringer, kjeks, knekkebrød, flatbrød, potetkaker og lefser, skriver leder i sanitetsforeningen, Gunn Mary Andersen, i en mail til Innherred.

Tombola og lodd

I tillegg har saniteten med seg mye handarbeid som er laget gjennom året, og en egen bod er satt av til å selge brukte gjenstander.

–Det blir som et loppemarked. Vi har også tombola, den er alltid populær. I tillegg er det ei bod som baker skjeiblakak på stedet. Det lager god lukt og god stemning på området, forteller Andersen.

Det blir også mulighet til å ta en kaffepause og spise rømmegrøt på torget, hvor det er satt ut stoler og bord. Man kan også delta på loddtrekning.

–Det er mange fine premier og disse trekkes på slutten av torgdagen, skriver lederen.

Fremmer hjertesaker

En av hjertesakene til saniteten er å forhindre vold mot kvinner. For å markere dette selger foreningen røde knapper.

–Vi bidrar med gode oppvekstvilkår for barn og unge og inkludering av innvandrerkvinner . Vi jobber mot vold i nære relasjoner mot kvinner og mot ungdom og skjønnhetstyranni, sa Andersen til Innherred under arrangementet i fjor.

Frol sanitetsforening har arrangert torgdag i Levanger siden 60-tallet. Her fra arrangementet i fjor.

180 medlemmer

Mange medlemmer fra sanitetslaget er i sving denne dagen, og disse produserer varer gjennom hele året som er spesielt tiltenkt arrangementet på torget.

–Vi er 180 medlemmer, og jeg vil anslå at det minst er 50-60 personer i sving, skriver lederen i sanitetsforeningen.

Pengene som kommer inn denne dagen er sanitetens hovedinntekt gjennom året, og tidligere har de fått inn mellom 70 000 og 80 000 kroner.