I sommer har Levanger kommune søkt etter tre nye medarbeidere som skal jobbe spesielt rettet mot kulturlivet i byen. Totalt 75 søknader kom inn på de tre ulike stillingene, og blant dem som har kapret en av disse, er Hanne Solend Nilsen (29). Hun har fått jobben som arrangementsansvarlig i kommunen.

Flyttet til Steinkjer

Nilsen kommer opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Molde i 10 år, hvor hun blant annet har tatt en bachelor innen sports management. Hun har tidligere studert coaching og ledelse ved Norges idrettshøgskole, og hun mangler å skrive en masteroppgave før hun er ferdig med utdannelsen innen logistikk og event management fra Høyskolen i Molde.

Da Nilsen fikk en liten datter i oktober, bestemte hun og mannen hennes Thomas Ulven seg for å flytte nærmere familien.

–Valget sto mellom Bergen og Steinkjer, da Thomas kommer fra Stod. Familien har hytte i nydelige Flatanger, så det endte med at Steinkjer trakk det lengste strået, sier hun.

Nilsen har tidligere jobbet i et eventbyrå i Molde, og de siste årene som Welfare-offiser for Kværner på Nyhamna i Møre og Romsdal. Der har hun blant annet hatt ansvar for ulike velferdstiltak for de ansatte.

–Flesteparten av de ansatte på Nyhamna bor på camp, så da var jobben min å sørge for at de hadde best mulige forutsetninger for å trives der. Jeg var blant annet ansvarlig for et velferdshus som inneholdt filmrom, enkel kafé, bibliotek, spillrom og mye mer, hvor de ansatte kunne trekke seg tilbake etter jobb. Jeg arrangerte også mange ulike turer og utflukter og for dem, sier hun.

Får være kreativ

Det at stillingen som arrangementsansvarlig i Levanger ble utlyst like etter familien flyttet til Steinkjer, mener Nilsen var perfekt timing.

–Grunnen til at jeg tok utdanningen i Molde var jo for å etter hvert kunne få en slik jobb. Det er i tillegg sjelden at slike stillinger blir utlyst, og blant så mange kvalifiserte søkere, er jeg kjempestolt og takknemlig for at jeg fikk jobben. Det er en stor ære og jeg kan nesten ikke vente med å begynne, sier 29-åringen.

Det var 35 personer som søkte på samme jobb som Nilsen, seks ble innkalt til intervju. Til slutt var det 29-åringen som ble plukket ut som den beste kandidaten.

–Det er en ekstremt spennende, hektisk og krevende jobb. Jeg får muligheten til å være kreativ og ikke minst gleden av å gjøre andre glad. Akkurat slik jeg liker det, og da er jeg i mitt ess. Jobben er som skapt for meg, både hobby-, lidenskap- og ikke minst erfarings- og utdannelsesmessig, sier hun.

–Mye moro

Bergenseren vil nå ha ansvar for flere av de tradisjonelle og årlige arrangementene i Levanger.

–Jeg har lyst å optimalisere hvert arrangement, slik at de besøkende får den best mulige opplevelsen. Jeg kommer til å gjøre mitt ytterste for å få gode og spennende program med høy kvalitet, fin stemning og mye moro, sier hun.

Nilsen sier hun også ønsker å få lokale bedrifter og næringslivet til å bidra på arrangementene.

–Jeg vil at man ikke skal være redd for å feile, og at vi skal ha mål om å gjøre arrangementene bedre og bedre for hvert år.

Begynner i september

Det at hun ikke kjenner til plassen og de tidligere arrangementene så godt fra før, ser hun på som en fordel.

–Da kan jeg se på alt med helt nye øyne. I tillegg virker kultursjefen Guri rådyktig, og hun vet hva som har fungert og ikke fungert før, sier hun.

Nilsen begynner i jobben den 19. september og det første arrangementet hun får bli med på er Barnas verdensdager.

–Det foregår like etter at jeg har begynt, men jeg blir i alle fall med i slutten av planleggingsprosessen, sier hun.