Mandag klokka 1930 i Musikkens hus starter høstsesongen. Da er nye sangere hjertelig velkommen, og det gjør heller ikke at de har litt mindre grått hår enn oss.

Hans Vist smiler og ser rundt bordet. Ja, selv journalisten har blitt så smått medlem av dem klubben.

Men selv om karene har kommet i godt voksen alder, så er ikke smilet og fleipen langt unna. Og det er nok noe som kjennetegner Levanger Mannsonglag. Godt miljø og mye latter.

–Så en trenger ikke bare ha den unnskyldningen at man trenger litt tid bort fra kjerringa, sier Kai L. Johansen, humørfylt dirigent siden 2011.

Denne høsten blir det også den tradisjonsrike mulerevyen. Det er faktisk hele fire år siden sangkoret inviterte til revy forrige gang.

Fredag 17. november slås dørene opp for «Musikk & ailt Mule» i grendehuset med samme navn. Årets gjesteartist vil være Ingrid Elise Andersen.

Men før den tid – nemlig onsdag 13. september – skal mannskoret ha felles konsert med Christiania Mannskor fra Oslo.

–Jeg kjenner dirigenten fra før, og de skal til Trondheim og opptre med Luftforsvarets Musikkorps, og de spurte om muligheten for å komme en tur til Levanger, og det kunne vi ikke si nei til, sier Johansen.

Knappe 14 dager senere – nemlig mandag 25. september – vil brukerne av Musikkens Hus invitere til konsert i Festiviteten. I tillegg til mannsonglaget er dette musikkforeningen, kammerkoret, trekkspillklubben, oktetten og blandakoret.

–Det gror vi vil bli en skikkelig festkveld som vi gleder oss til, sier leder i mannsonglaget, Jon Grønli.

I november tar koret turen til den nye kulturhuset i Grong for å delta i KORiNT cup 2017. Denne konkurransen ble for øvrig vunnet av Kor 7624 fra Ekne, da konkurransen gikk av stabelen på Steinkjer i fjor.

Han Vist, som også er distriktskonsulent for Norges Korforbund Nord-Trøndelag, kan opplyse om at det er 52 kor som er tilsluttet forbundet i fylket, og at 12 av disse har tilhold i Levanger og Verdal. Han vet imidlertid ikke hvor mange av disse som skal delta i Grong i høst.

Søndag 10. desember blir det julekonsert i Levanger kirke sammen med Levanger Musikkforening og solist Ola Marius Ryan.

Det er mye å se fram til.