Verdal

Steinar Eggen

– Sånt skjer, og jeg har ingen problemer med å forstå arrangørenes beslutning om å avlyse. Det var helt riktig slik været artet seg lørdag – så vi får ta det igjen, smiler Tom Ugstad, som er gjenganger i Verdal enten det er Vømmøl eller Trønderrock eller andre storarrangement i Folkeparken.

Ferie på Rhodos

Han elsker festene i parken, og har lært å sette pris på begivenhetene gjennom sin gode venn Svein Edvard Selnes. Familiene Selnes og Ugstad møttes på ferietur til Rhodos for 18 år siden, og har siden blitt veldig gode venner – som besøker hverandre med jevne mellomrom.

Nå kommer som kjent Åge tilbake til Verdal 2. september – men Tom Ugstad får ikke anledning til å ta turen opp igjen. Ironisk nok befinner Oslo-mannen seg da på nettopp Rhodos.

–Sydenturen er for lengst bestilt, og vi får ikke igjen ei krone om vi dropper den til fordel for Åge-konserten i parken. Dermed må vi vente til neste år. Men jeg kommer tilbake til Folkeparken, vær sikker, understreker den sympatiske østlendingen.

Ingen bomtur

– Helgas trøndelagsreise ble en skikkelig bomtur da?

–Nei, så absolutt ikke. Jeg var på området og ble med på litt med sjauing og rydding – etter at det var klart at arrangementet ikke lot seg gjennomføre. Samtidig ble det mye hyggetid sammen med den genfrie familien Selnes, forteller Tom Ugstad, som til daglig er taxisjåfør i hovedstaden.

Sikkerhetsspørsmål

Åge har spilt i Verdal hvert eneste år de siste 15 årene, og det har aldri tidligere vært snakk om avlysning. For fem år siden var det riktignok også uvær, men festen lot seg gjennomføre. Det gjorde den ikke denne helga, men ildsjelene bak innrømmer at beslutningen ble tatt med tungt hjerte.

Primus motorene Geir Ove Sagvold og Svein Edvard Selnes tok den – i samråd med leder Hege Anita Austad i Verdal Idrettslag. Til slutt var det ingen argumenter for å gjennomføre arrangementet - slik det har vært planlagt og forberedt i mange måneder.

–Avlysningen satt langt inne, ja, men egentlig hadde vi ikke noe reelt valg. Regnet pøste ned, værvarselet var elendig og det ble meldt om noen ordentlige vindkuler fra sørvest. De hadde gått rett mot scenen – og der det står kilometervis av kabler og elektrisk. Det var kort og godt snakk om en sikkerhetsrisiko, og vi går ikke på akkord med den, sier Selnes og Sagvold.

Avgjørelsen falt tidlig lørdag, og minimaliserte de økonomiske belastningene for arrangørene. Men det koster likevel titusenvis av kroner å innstille et slikt kjempearrangement. Lys- og lydtekniker-team var hentet fra Tromsø og innlosjert på hotellet – og de skal naturligvis ha kompensasjon for jobben.

Åge fant ny dag

Ikke mindre enn 240 personer var kalt inn til dugnadsinnsats, mat og varer var ankommet – og arrangementet må markedsføres igjen.

–Vi har også betydelige utgifter til vakthold og sikkerhet – men vi har forstått den slik at vi heldigvis slipper regning fra politiet, Nokas og Røde Kors når det likevel ikke ble fest.

Hovedpersonen selv uttrykte full forståelse for avlysningen da han mottok beskjeden på en flyplass på vei til Værnes lørdag. Åge Aleksandersen var den første til å starte jakten på en ny spilledato i Folkeparken – og det i et tettpakket turnéprogram. Han ville til favorittarenaen.

Gjorde riktig

– Åge lanserte selv lørdag 2. september, selv om han og Sambandet egentlig hadde en etterlengtet fridag da. Dette viser mye av hans ønske om å spille nettopp i Folkeparken, og hans positive holdning til oss. Han er en helt enestående fyr, understreker Svein Edvard Selnes.

–I fjor sa Åge Aleksandersen til lokalavisa at han skulle gjennomføre konserten i Folkeparken selv om det regnet eller snødde oppover?

–Ja, vi merket oss det. Åge hadde helt sikkert klart det, men det ville ikke blitt en trivelig fest – og vi måtte kaste inn håndkleet da sikkerhetsrisikoen oppsto. I ettertid er vi enda mer sikre på at vi gjorde rett.

Bra forhåndssalg

Parhestene Sagvold og Selnes var tilbake i parken dagen etter det som skulle vært storfesten framfor noen. De har hatt noen særdeles hektiske dager og uker i forkant, og de ublide værgudene har skapt ekstraoppgaver i fleng:

–Vi håper og tror på velvillige samarbeidspartnere skal gjøre tapet minst mulig. Nå må vi i gang med markedsføring igjen, og det er ikke lenge til 2. september.

Trønderrockens konge trekker gjerne 4.000-5.000 tilskuere til Verdal, men i lørdagens uvær hadde det neppe kommet halvparten så mange engang.

–Vi hadde forhåndssolgt 420 billetter, som kan benyttes igjen 2. september, forklarer Geir Ove Sagvold og Svein Edvard Selnes.

Minst 2.000

Hege Anita Austad legger til at de som ønsker det – kan få refundert billettutlegget. Billettprisene blir de samme som de var sist helg – 415 kroner på forhåndssalg, 450 kroner ved inngangen. Billettene selges gjennom kultar.no.

–Vi har ingen full oversikt over hvor store ekstraomkostninger utsettelsen innebærer, men det blir nok en del. Uten å ha finregnet på det, regner jeg med at vi bør ha 2.000-2.500 mennesker i Folkeparken for å gå i balanse 2. september, sier den pensjonerte bankmannen Svein Edvard Selnes.

P.S.: Åge Aleksandersen og hans omfattende mannskap har alltid et bestemt ønske før de entrer scenen i Verdal: Hjemmelagde kjøttkaker signert Aud Selnes – kona til Svein Edvard. Aud var i ferd med å steke ikke mindre enn 200 kjøttkaker (!) da avlysningen var et faktum.

741 90000

redaksjon@innherred.no