– Sist vi spilte i Verdal var på Aboteke for cirka fem-seks år siden. Jeg husker ikke helt hvordan oppmøtet var da, men jeg tror det var ganske ok. Det er i alle fall fine lokaler der, så det skal gå an å få til noe bra, sier frontfigur i bandet, Geir Engen til Innherred.

Ga ut plate i september

Geir Engen Band har eksistert i snart 15 år og har base på Innherred. Det består i dag av Geir Engen på gitar og vokal, Roger Olsen på trommer, Stener Terning på bass, Arild Moe på gitar og Odd Joar Helden på keyboard.

–Jeg hadde spilt i band i mange år før jeg dannet mitt eget, men jeg ble så lei av å gå frem og tilbake og ville bestemme mer selv. Så i 2002 fant jeg ut at jeg skulle bruke mitt eget navn og få med de jeg ville ha med i bandet, sier han.

Det resulterte altså i Geir Engen Band, som nå har gitt ut flere plater. Det nyeste, «A Friend For Life», kom ut i september i år og er et dobbeltalbum som inneholder både nye og gamle låter med ulike bidrag fra andre musikere i Trøndelag. Det er Engens sjette studioalbum og er spilt inn hos Odd Joar Heldens studio i Verdal. Albumet byr på en stilblanding av poprock og bluesrock, men sneier også innom country.

Forrige helg var gjengen i Brønnøysund og holdt konsert, mens de på lørdag tar turen til Verdal og utestedet Talia. De kommer da til å spille en miks av eget materiale og en del av konseptet til «Telegraph Road», som er en tribute til Mark Knopfler og Dire Straits.

–Det startet faktisk da Mark Knopfler holdt konsert på Sverresborg for to år siden. Vi spilte hans låter på et nachspiel i byen senere den kvelden, og det fungerte veldig bra. Siden da har vi egentlig bare fortsatt med det konseptet. Det er også det vi kommer til å spille for publikum på Talia, i tillegg til at vi smekker inn noe eget stoff imellom, sier Engen.

–Ikke noe juks

Bandet har fartet mye rundt omkring de siste årene og har spilt både på Østlandet, på Møre og i Nordland, men flest konserter har de selvfølgelig i Trøndelag.

–Vi skal videre til Flatanger om fjorten dager, og deretter til Kristiansund. Det er mye på gang og det er arbeidsomt, men samtidig er det veldig artig da. Du får jo besøkt mange plasser du ikke har vært på tidligere, sier Engen.

Hva kan publikum forvente på Talia?

–The real thing. Vi er fem stykker som spiller, enkelt og greit. Det er ikke noe juks og playback her i gården. Det er dessuten lenge siden vi har spilt i Verdal, så det blir artig å se om noen dukker opp. Vi gleder oss i alle fall veldig, sier han.