Vi har lest om det før – blant annet i Stiklestad kirke. Nå kan levangsbyggen også se fram til muligheten. Førstkommende søndag åpnes det for drop-in dåp i kirka midt i trehusbyen.

Selv om han tidligere har opplevd det i kirka ved siden av prestegården på Stiklestad, så er prosten i Sør-Innherad, Nils Åge Aune, glad for at han får oppleve dette i Levanger før han slutter.

Drar snart til sørfylket

Etter 22 års tjeneste takker han av. Ferden går nå til Trondheim, hvor han skal lede Strinda, Heimdal og Byåsen prosti. Men han rekker altså å få meg seg en «hurtigdåp» i Levanger, før han flytter en gang i siste del av november.

Dette er altså et tilbud til dem som ikke er døpt før, og det kan være ulike årsaker til det.

–Det kan være foreldre som gjerne vil døpe sitt barn nå i ettertid. Andre ønsker kanskje ikke så mye oppstyr om selve seremonien, men vil gjøre det av sin egen personlige overbevisning. Vi ønsker at dette skal være et lavterskeltilbud, sier Aune.

Dette er som vi skjønner et tilbud til folk i alle aldre – små som store. De av årets konfirmanter i Levanger sogn som ikke er døpt, har blitt informert om at dette kan være en fin anledning til å gjennomføre dåpshandlingen nå.

–Men tilbudet gjelder ikke bare dem. Er det andre konfirmanter i Verdal og Levanger som ønsker å døpe seg, så bare kom, kom. Du må ha med deg fødselsattest og to faddere. Disse kan ikke være dine foreldre, og må i tillegg være over 15 år. Ingen forhåndsavtale er nødvendig, oppfordrer den avtroppende prosten.

Nils Åge Aune kan også reklamere for at menighetsrådet vil servere dåpskaka til dem som vil etter selve seremonien.

Samme dag vil det bli en såkalt myldregudstjeneste i kirka. Dette vil, som navnet sier, være et tilbud til de aller yngste. Derfor har vi sendt en invitasjon til alle barn som er født i 2016, kan menighetspedagog Helga Nøst fortelle.

Ikke mye stillesitting

–Denne dagen skal det ikke være mye stillesitting i kirkerommet. Vi skal bevege oss rundt med mye sang og musikk, sier hun

Det blir også lystenning, og i bibelhistorien finnes kanskje noen av de mest spennende fortellingene, så dette tror Nøst kan bli noe som barna kan se fram til.

–Men selv om denne gudstjenesten er lagt opp for de aller yngste, så er alle hjertelig velkommen. Vi har god plass, smiler Helge Nøst.

Gudstjenesten er planlagt å være i tre kvarter, og skal altså være ferdig i god tid før drop-in dåpen starter.