Foreløpig ser det ikke ut som barna kjeder seg i ferien. I alle fall ikke de som tirsdag tok turen til biblioteket i Levanger. I barne- og ungdomsavdelingen måtte det settes inn ekstra bord for å få plass til alle som ville lage seg pynt til Halloween.

Det var nemlig duket for verksted for de minste, og blant de som hadde tatt turen var Raghad Aldabea (10), søsteren Jana Aldabea (9), Anea Hansen Dypdal (7) og Sofie Garli (8). De var travelt opptatt med å tegne, klippe og designe sine egne masker.

Hva skal dere gjøre på Halloween?

- Samle inn godteri! sier Raghad.

- Litt forskjellig. I fjor var jeg på HalloVenn, sier Sofie.

Det får derimot ikke jentene delta på i år, da arrangørene for en stund tilbake meldte at arrangementet i Trønderhallen var avlyst.

«Vi beklager å måtte bringe dårlige nyheter, men HalloVenn Levanger 2017 er avlyst. Styret som har arrangert disse samlingene i flere år nå, har måttet takke for seg, og vi har desverre ikke klart å finne noen til å ta over ansvaret», skrev arrangørene på sin Facebook-side.

Men det stopper ikke jentene fra å kle seg ut, og de har i alle fall planer om å gå fra dør til dør og kanskje sikre seg noen godsaker.

Hva skal dere kle dere ut som?

- Jeg skal være heks, sier Raghad.

- Kanskje jeg må være et gresskar jeg da, siden jeg lager gresskarmaske nå, sier Sofie.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal være, sier Anea.

- Ikke jeg heller, sier Jana.

Hva gjør dere i høstferien ellers?

- I går var vi i Sverige på shopping. Der kjøpte jeg mye godteri. Senere denne uka tror jeg vi skal få oss en kattunge. Det blir veldig fint, sier Raghad.

- Jeg har gjort og skal gjøre det samme, for vi er søsken, sier Jana.

- Jeg har vært i Trønderhallen og på kino. Sofie var med oss på kino, og da så vi Skjønnheten og udyret. Den var veldig bra. Vi spiste popcorn og godteri, sier Anea.

Hva er det beste med å ha høstferie?

- At vi slipper skole, kan spise godteri hver dag og at vi kan være oppe litt lenger enn vanlig, sier Sofie.