Under årets Kor i Verdal gjøres det nemlig en ny vri. Skogn mannskor er invitert til å være med som gjestekor.

– Ørmelen blandakor og Skogn mannskor har samme dirigent, så da tenkte vi at det kunne være en fin mulighet, sier Arvid Husan, som representerer nettopp blandakoret på Mela. De er formelt sett årets arrangør.

Sul før jul

I tillegg opptrer Verdal mannskor, Hagergrynkoret og Sul sangkor i Aulaen denne søndagsettermiddagen - som er samme dag som den årvisse tv-aksjonen på NRK.

Sul sangkor er midt i øvingene til årets utgave av Jul i Sul, men tar seg selvsagt tid til å være med på høstens store kor-happening i Verdal. Trude Buran og Arvid Wold stiller begge som solister, og koret stiller med Sul cool swingers og ensemblet folk vil kjenne fra førjulsoppsettingen.

– Vi vil blant annet synge to nummer fra fjorårets forestilling (Speilvendt skråblikk på tildragelser i en folkevandringstid), og kan dessuten lokke med to nummer fra årets utgave av Jul i Sul (Make Sul great again), sier Grethe Hallem i Sul sangkor.

Hallem konferansier

Marte Hallem har fått i oppgave å binde sammen Kor i Verdal-konserten, som blir i to avdelinger med pause og kaffesalg innimellom. Hun har lovet å fremføre et par egne nummer. André Dyrstad er pianist gjennom hele konserten.

Hagergrynkoret vil riktignok ha med seg Koinnbandet i tillegg.

Verdal mannskor stiller med Kevin Hovdahl Holmli som solist.

– Hvordan blir repertoaret på årets Kor i Verdal?

– Veldig variert. Her blir det både tradisjonelle korsanger, populærmusikk og sågar innslag av musikk med afrikansk opphav, lover Arvid Husan om konsertens innhold.

Mange aktører

Dirigenter for de forskjellige korene er som følger: Ørmelen blandakor og Skogn mannskor - Inga Rennemo Johansen, Verdal mannskor - Rolf Stavrum (fungerende), Sul sangkor - Geir Berg-Lennertzen og Hagergrynkoret - Kalle Garli.

Kor i Verdal er en tradisjonsrik konsert som har blitt arrangert litt forskjellige steder, men i år er den altså tilbake kanskje litt der den hører hjemme - i Aulaen. Der settes det opp stolrekker på gulvet, og den forholdsvis nye foajeen er perfekt til å ha kaffesalg i.

– Det blir også mulighet til å kjøpe seg noe å bite i før konserten, hvis noen vil det, sier Arvid Husan. Han håper på minst like stor oppslutning som tidligere. Godt over hundre aktører er i hvert fall mer enn klare til å gi publikum en vakker og underholdende ettermiddag med kormusikk.