– I høstferien har vi lagt opp til to dager med ulike workshops, som ender opp i ett stort arrangement på tirsdagskvelden, sier lederen for Levanger ungdomshus, Trine Walleraunet.

Samler mange

Janette og de andre ungdommene storkoste seg, og ungdomshuset i den gamle byskolen har åpenbart sitt publikum. Opptil 50–60 ungdommer kommer dit tre ganger i uka, og målgruppa er unge mellom 13 og 28 år:

Margaret Lund (t.v.) og Linnea Hallem prøvde seg som rodeoryttere under cowboy-festen.

–Hit kommer det ungdommer fra veldig ulike miljøer. Her har vi spillerom, bandøvingsrom, filmrom, biljard, playstation og noe for enhver smak. Her kan du også komme bare for å slappe av, og være sammen med andre, forteller Trine Walleraunet.

Nikolas Wade kom og spilte på den vellykkede ungdomskvelden.

Denne uka har det foregått mye på ungdomshuset: Ungdommene har fått mulighet til å være med på lyd/lys/sceneworkshop, swing, vitenskapelige forsøk, matlaging, arrangør/crew og poesibilen.

Trygt for alle

–Foreldre kan trygt sende sine barn til ungdomshuset?

Jo Steinar Augdal viste sine kunstner på okseryggen, og 13-åringen fra Markabygda var flink!

–Ja, i aller høyeste grad. Vi har alltid voksne til stede her, og trygghet er helt fundamentalt. Det er ikke alle unge som liker å spille fotball eller gå på ski, noen har mer sans for andre aktiviteter og det må de få mulighet til, sier Trine Walleraunet, som har medarbeiderne Ricardo Ragama og Maren Myrvold i den faste staben. I tillegg bistår Camilla Sommer med leksehjelp.

Wade live

I starten av uka har det alstå vært full aktivitet på ungdomshuset, og det var populært. Ungdommer fra Åsen og Skogn hadde tilbud om buss til og fra ungdomshuset.

– Tirsdag avsluttet vi de to dagene med workshop med ett stort temaparty på ungdomshuset. Temaet er «Cowboy», og her snakker vi i skikkelig westernstil. Det blir matservering av gruppa som har vært på matlagingsworkshop, lynkurs i linedance, muligheter for å prøve rodeookse og ponnisykler, premie for beste kostyme, og best av alt livekonsert med Nikolas Wade! Vi slo på stortromma og inviterte både Carbon og Panzer- ungdomshusene i Stjørdal og Verdal til å bli med på festen, sier Trine Walleraunet.

–Dette var kjempebra, sier 14-åringen Janette Østerås.

Trine Walleraunet kunne trygt fastslå at det ble en vellykket ungdomskveld.