Hagergrynkoret, Sul Sangkor, Verdal mannskor, Ørmelen blandakor og en nyvinning – Skogn mannskor, som i år var med som gjestekor, sto for sangen og stemningen i aulaen til Verdal videregående søndag ettermiddag.

–Ørmelen blandakor og Skogn mannskor har samme dirigent, så da tenkte vi at det kunne være en fin mulighet, sa Arvid Husan, som representerer blandakoret, til Innherred før helgen.

–Nå ble jeg litt satt ut

Kor i Verdal er en tradisjonsrik konsert som har blitt arrangert på forskjellige steder gjennom årene, men som på søndag var tilbake i aulaen ved Verdal videregående.

Godt over hundre aktører var i sving for å gi publikum en ettermiddag med god underholdning og vakker kormusikk.

Marte Hallem fikk oppgaven om å binde sammen Kor i Verdal-konserten, og fremførte et par egne sanger, i tillegg til å være konferansier.

–Forskning viser at det å delta i kor gjør at vi får samme type hjerteslag, og at når vi synger så begynner kroppene våre å oppføre seg likt. Det er generelt mye god helse i korsang da, sa Hallem under åpningen.

–Det er egentlig helt det motsatte som skjer når jeg står sammen med deg, kommenterte Kalle Garli, som er dirigent i Hagergrynkoret.

–Nå ble jeg litt satt ut, sa en rødmende Hallem.

Marte Hallem og Kalle Garli ga publikum noen latterkuler før Hagergrynkoret åpnet showet i aulaen.

–Skjønt å låvvå!

Det var Hagergrynkoret som startet showet med en slager av Ole Ivars og låten Regnets rytme. Deres opptreden ble avsluttet med sangen Det er så skönt.

Hagergrynkoret var først ut i aulaen.

–Vi synes det er så skjønt å låvvå!, så det skal vi formidle her, sa Garli.

André Dyrstad var pianist gjennom hele konserten, mens Hagergrynkoret hadde med seg Koinnbandet i tillegg. Verdal mannskor stilte også med Kevin Hovdahl Holmli som solist.

Det var fullt i aulaen ved Verdal videregående søndag ettermiddag.

60 år i koret

En veteran i koret, som fikk enorm applaus fra publikum da han entret scenen, var Gunnar Landfald, som i år feirer 60 år i Verdal mannskor.

–Vi var vel ikke mer enn 15 personer i koret de første årene, sa Landfald.

–Hvis du ser tilbake på tiden i koret, hva er de artigste minnene?, spurte Hallem.

–Da blir jeg aldri ferdig. Det var stort sett artig alt i hop, sa Landfald.

Landfald fortalte at det sosiale ved å delta i kor er mye av grunnen til at han har holdt på så lenge, men også selvfølgelig gleden av å få synge.

–De blir ikke fri meg før jeg er 100 nei, sa veteranen med påfølgende stor applaus fra publikum.

David Alexander Watson (2) dro nok ned gjennomsnittsalderen i lokalet betraktelig, men det var tydelig at korsang gikk rett hjem hos den lille karen, som stadig måtte opp og danse.

Allsang

Sul sangkor er midt i øvingene til årets utgave av Jul i Sul, men tok seg tid til å være med på høstens store kor-happening i Verdal. Trude Buran og Arvid Wold stilte som solister, og hadde med Sul cool swingers.

De fremførte to nummer fra fjorårets forestilling (Speilvendt skråblikk på tildragelser i en folkevandringstid), i tillegg til to nummer fra årets utgave av Jul i Sul (Make Sul great again).

Verdal mannskor.

Repertoaret var ellers veldig variert med både tradisjonelle korsanger, populærmusikk og innslag av musikk med afrikansk opphav. Skal vi tro allsangen blant publikummerne, ble det en kor(r) selig dag for de fremmøtte.

Dirigenter for de forskjellige korene er som følger: Ørmelen blandakor og Skogn mannskor – Inga Rennemo Johansen, Verdal mannskor – Rolf Stavrum (fungerende), Sul sangkor – Geir Berg-Lennertzen og Hagergrynkoret – Kalle Garli.