– Risikosport å gjenta en suksess

Men Skogn mannskor håper Gjertrud og Olaf igjen kan glede publikum i oppsetningen av The Julekalender.

Skogn mannskor med The julekalender på Reehaugen i fjor. F.v.: Leif Riiber (Benny), Olav Aaknes (Gjertrud) og Jan Arnstein Indahl (Olaf) .Foto: Marte Skjesol

Kultur

–Ja, nå er det straks jul igjen på Reehaugen, sier Trond Knudsen i koret når Innherred snakker med han i slutten av oktober.

32 kordeltakere er i full gang med øving foran forestillingen som i fjor ble en stor suksess blant publikum. I tre dager var det fullt hus på Reehaugen, og vel 500 personer fikk med seg den noe lokale vrien på TV-serien om Olaf, Gjertrud og Benny.

–Vi tenkte egentlig bare å kjøre forestillingen i fjor, men det ble såpass god respons, at vi valgte å sette den opp i år også. Det er litt risikosport å gjenta en suksess, men vi mener det blir enda bedre i år, for nå sitter det fra i fjor, sier Knudsen.

Solist for andre gang

13-14 sanger fra TV-serien skal fremføres i juleforestillingen som har med aktuelle kommentarer fra lokalmiljøet, blant annet om den mye omtalte jernbanen på Skogn.

Det var korets dirigent Inga Rennemo Johansen som fikk karene til å trå til med forestillingen i fjor, og det var også hun som fikk Einar Ronglan på 83 år til å opptre som solist for første gang.

Einar Ronglan opptrådte som solist for første gang i fjor. I år blir det andre gang.Foto: Marte Skjesol

24., 25. og 26. november vil publikum nok en gang få høre han fremføre «De kjære minnene», som er en låt Gjertrud ofte lyttet til på radio i den populære adventsserien. Karakteren Benny (som blir til en nåså når han drikker sprit), spilles av Leif Riiber, mens Olav Aaknes er Gjertrud og Jan Arnstein Indahl har rollen som Olaf.

–De to første forestillingene er julebord, og da blir det servert juletallerken fra en lokal leverandør, mens den siste oppsetningen er en familieforestilling hvor vi har plass til cirka 200 personer, sier Knudsen.

Noe nytt neste år

Korets dirigent og korets medlemmer har i hovedsak laget musikkarrangement og stått for regi av forestillingen selv. Profesjonelle musikere spiller i bandet og lokal leverandør av lyd og lys sikrer den tekniske kvaliteten på arrangementet.

–Det er en veldig artig og glad forestilling, hvor målet er å få folk i godt humør. Det er et lokalt alternativ til et bra julebord med god underholdning og bra mat, sier Knudsen.

Årets forestillinger er også den siste muligheten til å se mannskoret fremføre The Julekalender, da de ikke kommer til å sette det opp neste år.

–Det finnes mye å ta av når det gjelder sang, så vi har allerede nye ideer om hva vi skal gjøre da, sier kordeltakeren.