Bringer «Frozen» og nordlyset til Stiklestad kirke

Trondheimskoret Cantus lover en stemningsfull konsert både visuelt og musikalsk.

Trondheimskoret lover mystisk og magisk stemning. Foto: Cantus

Kultur

I vår slapp Cantus, med dirigent Tove Ramlo-Ystad, albumet Northern Lights gjennom plateselskapet Decca Records. Nå vil de bringe musikken og nordlyset inn i Stiklestad kirke.

–Vi ville gjøre noe litt nytt, noe visuelt, for å skape litt ekstra stemning. Så nå har vi hyret inn folk som skal sørge for et stort lysdesign som passer til musikken. Det tror vi blir veldig kult, og det er noe vi ikke har gjort før, sier pressekontakt i Cantus, Line Melting Hulbækdal.

Laget musikk til Disney

Som medvirkende til konserten har Cantus med seg musiker og komponist Frode Fjellheim, som fikk stor suksess da Disney ville bruke musikken hans i den velkjente barnefilmen «Frozen».

Hans bidrag er sangen «The Great Thaw (Vuelie Reprise)» , som han skrev i samarbeid med Christophe Beck. Det er Trondheimskoret som synger på låten, og denne kombinasjonen er ifølge Hulbækdal noe som falt i smak både hos Disney og publikum ellers.

–Cantus har nok en sound som man ikke finner i amerikanske kor, sier hun.

Fjellheim har jobbet med Cantus siden 90-tallet og det er han som er komponisten bak alle låtene på plata som ble sluppet tidligere i år.

–Musikken hans er så fin og vi kommer tilbake til den gang etter gang, sier Hulbækdal.

–Nær konsertopplevelse

Konserten går først av stabelen i Vår Frue kirke i Trondheim, før de 5. november tar turen til Verdal. Da skal flere av sangene fra albumet som gikk til topps på UK Classical Charts tidligere i år fremføres.

«Med en variert posisjonering av sangerne vil publikum få en nær konsertopplevelse. Ifølge med den visuelt inspirerende konsert-tittelen presenteres et lysdesign tilpasset konsertens repertoar. Slik inviteres lytterne til å oppleve en unik kombinasjon av lys og lyd og hva som kan skapes i møtet mellom disse», skriver koret i en pressemelding.

Mystisk og magisk

Koret har også med seg perkusjonisten (en type trommeslager) Snorre Bjerck, som sammen med resten skal sørge for at det blir både mystisk og magisk denne kvelden.

–Vi skal gjøre så godt vi kan for å skape både Frozen- og nordlys-stemning i Stiklestad kirke, sier Hulbækdal.

926 82 309

kristin.heggdal@innherred.no