Lørdag kveld var det duket for en festaften i aulaen på Verdal videregående skole.

I stolt tradisjon inviterte Vinne Musikkorps inn til sin høstkonsert. Denne gangen hadde de med Trine Rein som solist, godt backet opp av et korps bestående av 40 personer i bredt aldersspenn.

Før konserten var lederen i Vinne musikkorps, Sissel Rehaug nervøs, men fattet.

- Det er klart jeg er spent, men nå er det på en måte den harde jobben unnagjort. Det har vært en stor jobb, men folk har stått skikkelig bra på og øvd masse for å få denne konserten til å sitte som spikret, sier Rehaug stolt.

Rehaug er full av lovord om deres nye solist for en kveld, selv om prosessen har vært tøff.

- Vi i Vinne musikkorps synes det er morsomt å få med oss gode solister. Selv om Bjarne Brøndbo i 2014 var en bedre kjent vokalist for trønderpublikummet, er nok Trine Rein et enda større nasjonalt navn. Hun er iallefall helproff!, forteller Rehaug.

Trine Rein er et kjært navn både i Norge og utlandet, sist kjent er hun for sin deltakelse i Stjernekamp i 2015, hvor hun endte på en andreplass. Rehaug er som leder stolt av jobben som er lagt ned de siste ukene for å lande showet.

- Vi har hatt svært mange øvingstimer, og folk har øvd svært mye på eget initiativ. Vi var på forhånd spent på notene vi skulle få tilsendt fra Trine. Notene var på et meget høyt teknisk nivå, og noe helt annet enn vi spiller til vanlig. Folk har virkelig brettet opp armene og sett lyst på denne muligheten, sier hun.

Konserten var av like høy klasse som man skulle tro ut i fra plakatene. Både korpset og Trine Rein leverte strålende prestasjoner på løpende bånd for en så godt som fullsatt aula.

Låtene som ble spilt var en god blanding av Trine Rein sine egne låter, instrumentaler av korpset alene, samt flere gode cover av andre verdensstjerner sine låter.

Det så ut til at alle koste seg i aulaen på Verdal lørdag kveld, både musikantene og publikum. Nå er det bare å vente i spenning på hva som venter i neste års høstkonsert. Da fyller nemlig Vinne musikkorps 125 år.

Disse låtene spilte Vinne musikkorps og Trine Rein lørdag kveld:

Berkshire Overture - Jeffrey P. Funnell

Long Train Running - Tom Johnston (Doobie Brothers)

Just Missed the Train - Danielle Brisebois & Scott Cutler

Torn - Scott Cutler, Anne Preven & Phil Thornalley

Don´t say it´s over - Trine Rein & Tony Carey

I will always love you - Dolly Parton

Blood, Sweat at their best - Blood, Sweat and Tears

Basie - Count Basie

Deedles Blues - Dianne Schuur

The Prayer - D. Foster, C. Bayer Sager, A. Testa & T. Renis

We can work it out - Lennon, McCartney & Shaka Khan

Amacing Grace - John Newton