I forbindelse med tradisjonen Den store kinodagen lørdag, hadde Verdal Kino justert programmet noe. Et av innslagene på programmet for årets kinodag var en nattvisning av hele Ringenes Herre-triologien.

Klokken 22 lørdag møtte flere håpefulle Ringenes Herre-tilhengere i både ung og voksen alder opp, klar for å dykke inn i eventyruniverset som skulle åpenbare seg i Sal 1 på Verdal kino gjennom natten.

Det trasket ut en gjeng trøtte fjes ut av kinosalen da Innherred møtte tilskuerne på vei ut av kinosalen etter at tredje og siste film var unnagjort, omtrent klokken 10:30 søndag. Gjespingen og utropene «No må æ såvvå!», vitnet om at en hel natt med kinofilm er som rene ekstremsporten og rekne.

Dette kunne de to unge guttene Iver Aleksander S. Brevik og Lasse O. Stakset bekrefte.

- Det var veldig slitsomt. Jeg tror jeg duppet av i 30 sekund om gangen, men ellers så jeg alt. Vi så flere som sov mer enn oss, forteller guttene.

De to unge guttene fra Mosvik i Inderøy var glade for at Verdal kino hadde bestemt seg for å vise Ringenes Herre.

- Vi har sett filmene før, men det var ekstra gøy å se alle filmene på rekke og rad etter hverandre. Vi driver med film selv, og vi blir inspirerte av å se på så gode filmer som Ringenes Herre. Det er bra at kinodagen finnes!, mener guttene.

Guttene kunne også fortelle at det var omtrent 10 minutt pause mellom hver film, slik at folk fikk gjort sitt fornødne og hadde mulighet til å få kastet innpå noe annen mat enn bare popcorn.

En annen gjeng som også hadde tatt turen til Verdal kino lørdag kveld var trioen Jaeb W. Saengrat, Helene N. Løvstad og Kristoffer Moe.

- Dette var kjempeartig! Vi elsker sjangeren. Det er veldig interessant hvordan de får til å lage et eget språk og så mange forskjellige skapninger i  filmene, mener Saengrat.

Alle tre hadde sett filmene før, men ikke over så langt tidsrom.

- Det var mildt sagt ei utfordring. Vi sovnet og våknet igjen flere ganger i løpet av natta, men vi fikk nok med oss det meste, forteller den unge trioen.

Triologien ble vist i sin helhet, altså som såkalt «extended version», noe de tre ungdommene var glad for.

- Man må se Ringenes Herre i extended version, hvis ikke er det nesten bortkastet. Hvis man ser den utvidede versjonen får man med seg mye mer av oppbygningen av karakterene og filmen, forteller Moe.

Trioen la ikke skjul på at kostholdet var noe mangelfullt med tanke på næringsinnhold, og skulle nok ønsket noe mer næringsfull mat neste gang.

- Det ble stort sett popcorn og cola, men jeg fikk vel spist ei pølse, uten brød vel og merke. Jeg trodde jeg skulle dø av sult ei stund, forteller Moe lattermildt.

De var alle tre enige om hvilken filmserie de ville se i maraton neste år.

- Harry Potter!

Hvis Harry Potter-serien kommer på lerretet under neste års maraton kan tilskuerne se frem til i overkant av 20 timer filmtitting i strekk, det må vel kunne kalles ekstrem-ekstremsport!

Søndagen blir nok rolig for gjestene ved Verdal kino i natt. Det tar nemlig lang tid å restituere etter en lang og hard maraton.