– Det blir en blanding av nordmørsk og trøndersk. Du skjønner – etter 14 år i Levanger så har dialekten tatt litt skade.

Ingar Arne Aae ler på telefonen.

For dem som følger populærmusikken tett på Innherred, så er ikke barnehagelæreren et ukjent navn. Han har lenge vært aktivt i det lokale musikkliv.

Nå er han vokalist og frontfigur i bandet Hjerterøst, og Ingar og hans fire bandmedlemmer skal forsvare Innherred sine farger i Trøndersk mesterskap i pop og rock.

Skjønt det heter ikke det lenger. Nå har musikkonkurransen fått navnet TM: Live, etter en stadig økende bredde i deltagernes sjangergrunnlag.

Den store finalen blant trønderske håpefulle rock- og popband har kanskje druknet litt i den store mengden vi har fått av musikk via alle kanaler de seneste år.

I så måte hadde nok Trøndersk, som det bare ble kalt i mange år siden den spede begynnelse på 1960-tallet, en helt annen standing langt tilbake i tid.

Bugges Firo, Four Jets og The Kids er blant tidligere vinnere, og i 1978 vant Mirage konkurransen – med medlemmer både fra Levanger og Verdal.

Førstkommende fredag får vi svaret på om Hjerterøst kan gjenta bedriften 39 år sideren.

Ingar Arne Aae legger ikke skjul på ambisjonene, og håper bandet kan skille seg ut med norskspråklig tekst og et lydbilde som skiller seg fra de andre konkurrentene på scenen.

Sangen de skal framføre heter «Fortsatt glad i deg», og den ble opprinnelig skrevet på engelsk for seks år siden kan Ingar fortelle.

Nå er den altså oversatt til norsk, og med vokalisten sin dialektmiks av en oppvekst på Averøy og mange år på Innherred, så skal både fagjury og publikum overbevises.

Finalen går av stabelen på Nidelven Bar & Scene førstkommende fredag. Det blir satt opp buss til Trondheim, og bandlederen håper mange vil ta turen.

–Vi er avhengig av publikumsstemmer, så derfor hadde det vært artig hvis mange møter opp og støtter oss.

Han forteller at bussen skal være på Shell på Vinne klokka 1725, og Levanger stasjon klokka 1735.

Hjerterøst består bortsett fra Ingar Arne Aae av: Christian Rosenwinge-Prestvik (trommer), Mikael Torseth (bass og kor), Stian Christensen (tangenter og kor) og Øyvind Andreassen (gitar).

Hjerterøst spiller folkelig rock på norsk, som innebærer både sjelfulle ballader og mer fengende rocka låter.

I løpet av november vil bandet slippe sin først singel, og planen er å få gitt ut debutalbumet i løpet av neste år.

I så måte vil nok en seier i Trøndersk bety mye. I premiepotten ligger både en pengepremie, produksjon av en musikkvideo, og ikke minst verdifull studiotid.

Derfor er det ikke rart at gutta fra Levanger går for seier i Trondheim fredag kveld.