Evjegården, også kalt Stene-gården, i Vuku sentrum rives i disse dager. På stedet skal det bygges leiligheter med adressen Bredingsberg 10.

Fra Helgådalen

Med rivingen av gården, som ligger tett inn på fylkesvei 757, vil et stykke historie forsvinne. Gården Evje ble opprinnelig bygget på Bjørstadhøgda i Helgådalen. Etter raset i Hærfossen var det usikkerhet om nye ras ville ramme bygda, og gården ble tatt ned for flyttet til Vuku.

Det ser litt annerledes ut på avstand.

Her har gården vært en sentral del av sentrumsbildet. Bygningen har som andre hus fått diverse juling når Verdalselva har gått over sine bredder, blant annet i 1947 og sist i 2006.

Kolonial og sportsbutikk

Det var Lars Stene som bodde i gårdsbygningen den første tiden i Vuku. Senere var det en annen Stene som kjøpte gården, Nils Oluf Stene.

–Han var min farfar, forteller Ola Stene.

–Nils Oluf startet opp med kolonialhandel der i 1920-årene. Senere i 1930-årene kjøpte han jord fra Inndal som han fraktet til Vuku for å også i tillegg kunne drive gårdsbruk på eiendommen. Min far tok over gårdsbyg-ningen og startet en butikk der det ble solgt sportsutstyr og elektriske varer. Ja, han hadde vel også snus til salgs.

Vemodig

Birger Stene døde i 1989, men butikken ble drevet av hans kone Karen Johanne fram til 1995.

–Da mor døde 2006 solgte vi eiendommen, forteller Ola Stene.

–Er det vemodig at barndoms-heimen rives?

–Ja, det er det. Men samtidig er jeg glad for at Vuku videreutvikles. Det er bra at det skjer noe, for slik huset har stått de siste årene har det ikke vært til pryd for sentrum.

De nye leilighetene planlagt tre byggetrinn av Byggmester Kvernmo gjennom utbyggingsselskapet BB10. Første byggetrinn vil bestå av i alt åtte leiligheter fordelt på to etasjer. Boligene selges som andelsleiligheter og vil bli tilknyttet et borettslag.

Kvernmos samarbeidspartner på salgssiden er Aktiv Eiendomsmegling. I salgsprospektet fremheves den sentrale beliggenheten med kort veg til det aller meste du trenger i hverdagen, blant annet en idrettshall.