Han vred seg litt da han fikk spørsmålet, og mumlet litt da han svarte, men Peder Fostad, seks år, måtte nok litt motvillig innrømme at det var greit å finne lærer Bodil Rønning sitt fang litt ut i forestillingen.

Men han var ikke alene. Både klassevennene Maja Berg og Fride Moe Aasen syntes begge det var godt å ha ei hånd å holde i da trommene slo som hardest for å symbolisere bomberegnet.

Mandag morgen var det elevene ved Skogn barne- og ungdomsskole sin tur til å overvære forestillingen «Æ sa at du sa».

Litt skummelt

Stykket, som har gått sin seiersgang blant grunnskoleelevene i fylket, var nå kommet til Levanger.

Og det var tydelig at forestillingen traff blink. Etter at lysene var tent, var det flere av barna som oppsøkte skuespillerne og ville snakke om det de hadde sett og hørt.

En av dem var Maren Leverås Larsen fra klasse 1B. Hun var nok også enig i at de var litt skummelt da trommene slå på sitt høyeste, men samtidig så mente hun det var viktig at vi alle må være venner, og ikke la noen stå utenfor.

Maren Leverås Larsen var så heldig å få et par ord med skuespiller Mari Haugen Smistad etter forestillingen. Foto: Erlend aune

Skuespiller Mari Haugen Smistad spratt høyt og lavt under forestillingen, men var likevel smilende og blid da Innherred fikk en prat i den korte pausen for ny forestilling ventet.

–Dette var en super start på uka. Selv med så mange førsteklassingen i salen, så tror jeg dette er det publikummet som har sittet mest i ro og fulgt med hele tiden, skrøt hun.

Haugen Smistad kan nok skjønne at temaet ikke er like lett forståelig for alle, men at det da er viktig at lærerne diskuterer stykket med elevene når de kommer tilbake i klasserommet.

Sterke inntrykk

Det var kontaktlærer Bodil Rønning helt enig i. Hun tror nok kunne bli litt vanskelig å forstå for en seksåring. Samtidig så hadde nok inntrykkene blitt så sterke, at hun var sikker på at barna hadde behov for å snakke om det når de kom tilbake til klasserommet.

Maja, Fride og Peder kunne fortelle at de hadde tre stykker i klassen, hvor mamma og pappa er fra et annet land, så derfor skjønte de litt av hva Mirja fortalte i løpet av forestillingen.

Og Fride kunne også fortelle oss noe annet:

–Når jeg ser noen stå alene, så går jeg bort og spør om de vil være med å leke.

Lærer Rønning hadde også blitt enig med seg selv i løpet av forestillingen at hun ville sende en epost til foreldrene i løpet av dagen.

En bra forestilling med viktige tema mente lærerne Bodil Rønning, Heidrun Loktu og Audun Brenne. På fanget Linus Bakken Fredin(t.v) og Brage Jermstad. Foto: Erlend Aune

–Vi får nok mulighet til å snakke om en god del av det vi har opplevd her senere i dag, men det kan nok hende flere av barna har behov for å snakke mer. Derfor tror jeg det er viktig at foreldrene er litt forberedt på det som eventuelt kan komme.

Alle skolene

500 publikummere hadde tatt turen fra Skogn til Frolhallen, men ensemblet fikk bare 30 minutters pause før like mange elever og lærere fra Frol barneskole skulle fylle salen på nytt.

Endelig skulle det spilles en forestilling klokka 18 samme ettermiddag. Denne forestilling ville også være åpen for alle.

Tirsdag blir også en travel dag for ensemblet. Da spilles det tre forestillinger for de resterende skolene i kommunen i løpet av noen hektiske formiddagstimer.

Onsdag og torsdag er det Verdal sin tur. Der blir det mulighet for alle til å se forestillingen som spilles i Ørahallen onsdag klokka 18.