–Ser du ikke for deg at jeg flyver over Minsaas plass, også står Tony Waade og Arnulf Haga og tar imot meg i Lydhagen?, spør skuespilleren.

Etter forestillingen «Levva livet» ble satt opp i fjor vinter har Eva Gun Tromsdal gjort nettopp det. Levd livet.

–Jeg lever et herlig liv skal jeg si deg!

I førjulstida er hun med på to ulike oppsetninger som går nærmest samtidig. Men Tromsdal ser ikke på det som stress.

–Jeg har det ikke hektisk, jeg har det artig. Da jeg fikk høre at både Reisen til julestjernen og Klassefesten skulle være samtidig, måtte jeg bare se om det gikk an å bli med på begge. Jeg hadde ikke klart å velge mellom dem, det ville vært forferdelig. I Reisen til julestjernen er det hel-musisk, og det er så nydelig å spille teater med så mange forskjellige aldersgrupper! Mens i Klassefesten er det mer ablegøyer og et annet publikum. Da jeg fant ut at det gikk an å være med på begge, ble jeg så innmari glad, sier hun.

Hvorfor ville du være med på begge?

–Det er kjærligheten til teatret og menneskene som gjør det, det musikalske fellesskapet. Det gledelige, artige livet er når man får holde på med det man liker. Når jeg går ned mot scenen i teateret tenker jeg, åh, her er det ja. Her er livet.

–«Litte forsinka»

Høstsesongen startet med øvinger til «Klassefesten», deretter ble det dobbelt opp når «Reisen til julestjernen» satte i gang.

–Da måtte jeg være konstruktiv og lese forestillingsplaner, følge nøye med på klokkeslett og ha dialog med både Turnéteatret og Lydhagen slik at dette skulle fungere.

I starten var det kun forestillinger med «Klassefesten», men sist helg ble det dobbelt opp da det var klart for premiere i Turnéteatret. Fra klokken 18.00 sto hun på scenen som heks i «Reisen til julestjernen», deretter rakk hun en kjapp tur innom premierefesten, men så måtte hun rett over i et nytt kostyme, komme seg opp til Lydhagen og gå på scenen som primadonna i «Klassefesten».

–Det første de sier når jeg går på scenen er «Kommer du nå?», og da er min replikk «Ja, æ e litte forsinka». Den passer jo veldig bra!

Tromsdal har så langt hatt åtte forestillinger sammen med gjengen i «Klassefesten», mens hun onsdag, fredag, lørdag og søndag spiller den onde grevens kompanjong i «Reisen til julestjernen». Det er fire dager hvor kabareten og teaterstykket kjøres samtidig.

–Jeg har en sekk pakket klar til jeg er ferdig på Minsaas plass, også har sønnen min stilt opp som sjåfør. Jeg skulle egentlig tatt meg dit på et kosteskaft!

I «Reisen til julestjernen» spiller Eva Gun Tromsdal heks og er den onde grevens allierte. Foto: Turneteatret

Før disse maratonene tar hun seg også tid til en svømmetur.

–Det er veldig viktig å holde seg i form. Det er førsteprioriteten.

Som om ikke det var nok, er hun med i Levanger kammerkor og jobber hundre prosent i Røra barnehage.

–Det danses og synges mye der også. Det er det lille samfunnet i den store verdenen, som jeg elsker. Man får mye klokskap gjennom de små, de er jo de smarteste i verden.

Er det ikke godt å finne sofaen etter både jobb, trening og to forestillinger?

Det blir stille en stund før den energiske skuespilleren svarer:

–Jeg liker best sakkosekken, men nei, jeg er ikke der så mye. Jeg blir heller igjen i Lydhagen etter forestilling og danser meg ned! Folk sovner ikke etter å sprunget 800 meter heller vet du. For da er man så oppgiret og fornøyd med seg selv. Men jeg sover godt når jeg kommer hjem.

Alder ingen hindring

Tromsdal påpeker selv at hun kanskje må øve på å bli mindre hyper.

–Men jeg har bestemt meg for å gjøre dette. Det ligger ikke bare i hodet, men i hele kroppen. Sånn er det kanskje for de fleste mennesker, når de finner noe de liker å holde på med.

Kan jeg spørre hvor gammel du er?

–Jeg vet det jo ikke selv. Trønder-Avisa skrev at det var aktører fra seks til 68 år på scenen, og da lurte jeg fælt på hvem denne 68-åringen var. Ha-ha, men så kom jeg jo på at det var meg! Det er også en ting i teaterverdenen, man har et sånt fellesskap rundt det man skal gjøre, så da har ikke alderen noe å si. Man tenker ikke på det når man får hoppe, sprette, synge og danse.