Når Innherred snakker med salgs – og markedsmedarbeider i Turnéteatret, Stian Johannessen, mandag ettermiddag, ringer telefonen konstant. Nå blir de siste billettene til teaterforestillingen praktisk talt revet vekk.

–Totalt har vi i overkant av 5000 billetter, og nå er det snart solgt 4000, sier Johannessen.

«Alle» vil ha med seg oppsetningen av «Reisen til julestjernen» i det nye teaterhuset på Minsaas plass. Etter strålende anmeldelser er det kanskje ekstra mange som vil sikre seg en kveld med Sonja, greven, kongen og de andre sentrale rollene i det kjente stykket.

–Det er satt opp totalt 18 forestillinger, og nå er det 12 av de ordinære forestillingene som gjenstår. I dette øyeblikk er det cirka 1000 billetter igjen, men fortsetter salget i samme tempo er det utsolgt om kort tid, sier Johannessen.

–Utrolig respons

Markedsleder i Turnéteatret, Silje Kolaas, sier det har vært en helt utrolig respons på forestillingen, og at folk forteller de både blir glad og rørt etter å ha sett den.

–Samarbeidet med Verdal teaterlag er en suksess, og vi er imponert over apparatet deres og hvor godt drillet de er. Det er dessuten artig å få fylt huset med folk og at det er masse aktivitet her. Det er sånn vi vil at det skal være, sier Kolaas, som påpeker at de utenom forestillinger har åpent hus hver lørdag i desember.

Siden responsen har vært så bra, vurderer teaterlaget og turnéteatret nå å sette opp ekstraforestillinger den 16. og 17. desember, men dette avhenger av om alle aktørene har mulighet til å stille opp.

Totalt ble det lagt ut i overkant av 5000 billetter til forestillingen. Nå er det rundt 1000 igjen. Foto: Espen Storhaug

Kan bli et fast innslag

Teatersjef Nora Evensen er heller ikke i tvil om at samarbeidet med Verdal teaterlag har fungert godt.

–Vi er heldige som har et sterkt teaterlag i Verdal. Det gjør at vi kan ta et stort løft sammen. Vi kan ha flere på scenen og vi når ut til et stort publikum, sier Evensen.

–Kan «Reisen til julestjernen » bli en fast forestilling i årene fremover?

–Det skal vi ta stilling når årets forestillingsrunde er over. Men det er nok mange som ønsker det, sier Evensen.

Leder i Verdal teaterlag, Per Anders Folladal, tror både teaterlaget og turneteatret har hatt god nytte av å samarbeide.

–De lærer av oss og vi lærer av dem. Det er artig å få være med i det nye teaterhuset og de fantastiske fasilitetene som er der. Vi er også veldig happy med responsen fra publikum og anmeldere. Det gikk kanskje litt tregt innledningsvis, men så tok det jo av som ei kule, sier han.

–Hva tenker du om en årlig oppsetning?

–Det er en besnærende tanke det, samtidig vil det nok bli utfordrende, da det ikke er forenelig å kjøre Reisen til julestjernen samtidig som vi skal ha egne produksjoner. Så vi må diskutere det med styret, men det hadde jo vært veldig artig, sier han.