Kevin Hovdahl Holmli fylte benkeradene i Stiklestad kirke søndag kveld. Ikke bare en, men to ganger. Dermed fortsatte han suksessen fra i fjor med sin «Julenatt».

– Helt vilt, sier Holmli like før han går ned kirkegulvet til den første konserten, om at seks hundre mennesker har lyst til å få med seg denne opplevelsen i førjulstida.

Men riktig så spent som i fjor er han ikke. Ikke bare var det første gang han holdt en slik konsert, bare fire dager tidligere hadde han mistet moren sin.

Kevin Hovdahl Holmli trollbandt publikum nok en gang i Stiklestad kirke, sammen med sine musikere. Her Tale Vang Ellefsen og Åsmund Gevik.

Likevel er det en spesiell opplevelse å stå i kirken igjen i år foran et så stort publikum. Etter at The little drummer boy og En stjerne skinner i natt har innledet stunden i Stiklestad kirke takker han for all omtanken etter morens bortgang.

– Jeg opplevde at folk var så flinke til å gi hverandre hånda si, sier Holmli idet han går over i nettopp sangen «Gje meg handa di, venn».

Gjesteartister

Da Kevin Hovdahl Holmli satt i UKM-juryen for et par år siden lot han seg begeistre over trioen Lea Strømmen, Dina Engesvik og Synne Larsen. Trioen tok seg til landsmønstringen og fikk i fjor æren av å bidra under ungdoms-OL på Lillehammer. Årets medspillere under Olsokdagene på Stiklestad har de også vært.

– Jeg er veldig glad for at de takket ja til å delta på konserten min, sier Holmli.

De får gleden av å synge Nå tennes tusen julelys og Silent night.

Lea Strømmen, Dina Engesvik og Synne Larsen bidro som gjesteartister.

Kevin fortsetter selv med noen andre sanger, blant annet Når himmelen gjester oss. Han minnes også da han som tolvåring fikk lov til å være med DDE på turné.

– Det jeg husker aller best er Frelsesarmeens julegryte på Egertorget, sier den nå 25 år gamle artisten og synger God jul og skål for ungen.

Allsang og ønsker

Kevin Hovdahl Holmli hadde også med seg en overraskelsesgjest til konserten, som ikke stod i programmet: Sin 12 år gamle niese Emilie Holmli. Hun fremførte en super versjon av Sonjas sang fra Reisen til julestjernen.

Emilie Holmli kom som overraskende gjest i konserten.

– Nå må dere også bidra, sier Kevin til publikum før nok en DDE-sang står for tur: God jul, god jul, god jul. Og publikum stemmer i på de to tekstlinjene i refrenget.

Kveldens siste gjest er Ingar Arne Aae. Han synger både Dumdum Boys' Stjernesludd og en egenskrevet julesang. Publikum får slippe til igjen i Alf Prøysens «Romjulsdrøm».

Ingar Arne Aae sørget for at Levanger også fikk ta del i konserten.

Etter fjorårets konsert fikk Kevin Hovdahl Holmli flere ønsker til sanger han burde fremføre neste gang, og flere av dem er allerede innfridd når han spesielt nevner ett ønske han fikk: Lys i mot mørketida.

En sang som det neppe var noen tvil om at skulle med er «O helga natt», for Kevin Hovdahl Holmli er som aller best når han får bruke stemmen sin på slike praktfulle sanger.

Tre ganger - tradisjon

Før avslutningsnummeret, DDEs «Julenatt over vårres by», lover Holmli at han mer enn gjerne lager ei flott førjulsstund igjen neste år.

– Jeg har lyst til at dette skal bli en tradisjon, og har hørt at man må gjøre noe tre ganger for at det skal kunne kalles det. Så jeg håper dere kommer tilbake neste år også!

Kevin Hovdahl Holmli har med sitt konsept funnet noe som griper i folk. Det er ikke storslått, overdådig, fasjonabelt eller prangende. Det er bare vakkert, helt enkelt. Noe gjenkjennelig for alle i en tid på året hvor det nære kommer enda nærmere. Derfor vil det ikke forundre om verdalingen fyller kirkebenkene også neste år.

Kevin Hovdahl Holmli klemmer niesen Emilie, og både Tale Vang Ellefsen og alle andre i kirken ble rørt.

Bandet som Kevin Hovdahl Holmli hadde med seg bestod av Stian Christensen (tangenter og kor), Åsmund Gevik (bass og kor), Tale Vang Ellefsen (fiolin, cello og kor), Øyvind Andreassen (gitar) og Viktor Stavrum (trommer og gitar).