- Her skal det synges, danses og dramatiseres, forteller daglig leder i Vocaelis, Eli-Beate Myrholt til Innherred.

I januar starter sangskolen Vocaelis i samarbeid med Havna scene (tidligere Kari Palari-huset) opp et helt nytt prosjekt i Levanger. Hver mandag i 16 uker fremover får barn og unge tilbud om å bli med på det initiativtakerne kaller «Havna artistgruppe».

–Frank Scott hadde tidligere Kari Palari artistgruppe, men siden det nå heter Havna scene, måtte vi også få en Havna artistgruppe, sier Myrholt.

–Variasjon

Etter at sangskolen flyttet inn i lokalene i fjor, ønsker de nå å begynne med halvårskurs som avsluttes med en stor forestilling. I den første runden blir temaet Disney.

–Disney er jo noe som favner folk i alle aldre. Man har klassikerne som også godt voksne er kjent med, også har man de nye filmene som barna liker, sier sanglæreren.

På nyåret vil deltakerne få mulighet til å synge sanger, danse og dramatisere ulike scener fra Disney-verdenen. Myrholt forteller at de har mye å velge i, og at det blir litt opp til barna hva de ønsker å ha med i forestillingen.

–Det kan være løvenes konge, lady og landstrykeren, den lille havfruen, mary poppins, biler, skjønnheten og udyret eller andre. Det blir nok en variasjon av både gammelt og nytt, men det finner vi ut av etter hvert, sier hun.

Håper gutter melder seg

Myrholt sier det er plass til mellom 15 og 20 personer på kurset, hovedsakelig barn i skolealder.

–Men det er lov for både yngre barn og folk på videregående å melde seg på, sier hun.

Hun håper at Disney-sjangeren også kan gjøre at flere gutter har lyst til å bli med.

–Disney er jo ikke bare prinsesser, påpeker hun.

Etter 16 uker med øving vil deltakerne fremføre «En aften med Disney» på Havna scene.

–Vi håper at disse halvårskursene skal holdes fast i årene fremover. Neste år kan det kanskje være at vi lager en musikal, eller at vi opp mot jul har en egen julekonsert, sier Myrholt.