–I fjor hadde vi et rekordår, og økte deltakerantallet med 20 prosent. Det i et år hvor UKM på landsbasis opplevde en nedgang i deltakertallet. Det skal godt gjøres å gjenta det, men vi håper på et høyt antall deltakere også i år, sier Eva-Gunn Eide i UKM Levanger.

Påmeldingsfristen går ut 29. januar, og Eide håper at flest mulig ungdom melder på sine bidrag innen kunst eller sceneinnslag før den tid. I fjor hadde de nesten 60 innslag totalt.

Flere strømmer til

–Per nå har vi litt færre påmeldte enn på samme tid i fjor, men vi vet erfaringsmessig at de fleste melder seg på den siste uken. Det er først da enkelte har bestemt seg for hva de skal framføre eller levere av bidrag og vet hvem som skal være med, sier Eide.

Hun har fått inn tre sceneinnslag og tre utstillingsbidrag til nå, men ser i påmeldingssystemet at flere påmeldinger er under utarbeidelse. Derfor har hun god tro på nok et godt UKM-år i Levanger.

Ønsker sketsjer

Selve UKM i Levanger foregår 10. februar i Festiviteten kulturhus. Det blir en storslått forestilling, hvor noen blir valgt ut til å representere Levanger i fylkesmønstringen. Den foregår i år i Nye Kuben kulturhus i Grong fra 20. til 22. april.

Sigurd Skogmo og Leonard Rahn gikk helt til UKM-festivalen i 2016.

Eide sier at det alltid er god variasjon i bidragene under UKM i Levanger. Likevel har hun et par ønskebidrag i år.

–Jeg håper at noen følger mottoet vårt om å finne på nye som ingen har sett eller gjort før. Det er en utfordring jeg håper flere tar. I tillegg hadde det vært kjempeartig om noen hadde bidratt med sketsjer eller små dramainnslag. Det kan enten være selvskrevet, eller noe de har plukket ut. Da håper jeg at de setter sitt eget preg på det og leverer sin egen versjon, sier hun.

Egne workshops

Nytt av året er workshops for de som vurderer å melde seg på UKM. Førstkommende helg arrangeres to samlinger i henholdsvis streetart og tegneserielaging. Der kan interessert ungdom være med og også bruke det som oppladning til Ungdommens Kulturmønstring.

–Vi har faktisk fått inn 10-12 påmeldinger på hver av workshops-ene, så de begynner å fylle seg opp med nesten full kapasitet. Vi håper at det også inspirerer til å bli med i UKM, selv om det ikke er et krav for å være med på workshops, sier Eide fornøyd.

Kurssamlingene er samarbeid mellom UKM, Levanger Ungdomshus og Levanger bibliotek, og avholdes fra 19. til 20. januar. Mens tegneseriekurset holdes på biblioteket, holdes streetartworkshopen på ungdomshuset.