Nordisk Film har ansatt Sveinung Golimo som ny sjef for selskapets film- og tv-produksjon i Norge. Han tar over etter Aage Aaberge, som etter eget ønske fortsetter som produsent Nordisk Film.

Det forteller selskapet på sine egne nettsider onsdag.

Flere store suksesser på CVen

Golimo har etter hvert blitt en sentral og erfaren skikkelse i norsk filmbransje, og de siste årene har han jobbet som avdelingsdirektør for utvikling og produksjon ved Norsk filminstitutt.

Gjennom mer enn 20 år i film- og tv-bransjen har han først og fremst i Filmkameratene stått bak ti spillefilmer og tre tv-serier, deriblant Max Manus, Trolljegeren og Kampen om tungtvannet. Førstnevnte er den mest sette norske filmen i nyere tid, Trolljegeren ble en internasjonal suksess og tv-serien fra 2015 hadde rekordoppslutning da den ble sendt på NRK.

Får viktig rolle

Nordisk Film beskriver ansettelsen av Sveinung Golimo som et ledd i å bli den ledende filmprodusenten i Norden.

– Han har et enormt nettverk og unik kjennskap til bransjen. Han vil bli viktig for å styrke det skandinaviske samarbeidet, sier direktør Henrik Zein i Nordisk Film Production.

Selv ser Golimo frem til å begynne i sin nye jobb.

– Vi har mange talenter i den norske film- og tv-bransjen som har markert seg internasjonalt, og enda flere på veg opp. Jeg gleder meg til å utvikle nye spennende film- og tv-prosjekt for både det norske og internasjonale publikummet sammen med de flinke folkene som allerede er i selskapet, sier han.