Med høyt tempo og masser av humor byr far og sønn gjerne på et et show som pirrer grensene. Denne helga slo de i alle fall tryllestavene ettertrykkelig i konkurransen «beat the wand» i Blackpool i England. Det er 66. gang «Blackpool Magic Convention» blir arrangert. Tilskuerne jublet fram to verdalinger.

Brian (15) og Boje Hoseth fra Verdal var illusjonistene som begeistret publikum aller mest. Og det for andre år på rad. Det har aldri skjedd før.

- Sykt, sykt kult, oppsummerer Boje Hoseth på Facebook.

Fra hele verden

Det er tredje gang Boje Hoseth deltar på den store kongressen for alle verdens tryllekunstnere.

- I 2016 var jeg førstereisgutt. Jeg gikk rundt og lærte og tok til meg nye impulser, for det er jo så stort. Året etter bestemte jeg meg for å ta med meg Brian, og vi besluttet samtidig å melde oss på i konkurransen. Dermed øvide vi inn en akt som vi jobbet ganske så mye med. Så endte det med at vi gikk til topps og vant hele greia. Det var en ganske rå «feeling», minnes magikeren og underholderen fra Verdal.

Skrev ideer til langt på natt

Følelsen var sannsynligvis like rå i år da belønningen for ytterligere et års forberedelser var et faktum. Årets show var på mange måter en videreføring av karakterene som far og sønn etablerte fjør 2017-utgaven av kongressen. Og med seieren vel i havn, bobler vel ideene kanskje like mye som den sitrende velfølelsen. Etter årets seier, fortsatte Brian og Boje kvelden med ideutvikling på hotellrommet, og det samme skjedde også i helga.

Går rett hjem

Ingen tvil om at rollefigurene som Boje og Brian gestalter i denne sammenhengen går rett hjem hos publikum. Humoren ligger som en grunnmur. Samtidig utnytter de samspillet far  og sønn til det fulle. Også i skuespillersammeheng.

- Vi har funnet noen karakterer som vi lyktes godt med i fjor, og som vi synes funker veldig bra. Kort fortalt er ligger nøkkelen i kontrastene mellom far og sønn, der sønnen står for noen rå, vanskelige, kule og kanskje litt voksne triks som egentlig ikke sømmer seg for en under 18 år. Selv står jeg for den litt mer vanlige tryllingen, med en innfallsvinkel mer rettet mot barne- og familiemagi. Og når disse to verdenen møtes, ja, da kan det skje mye. Da kan det plutselig bli interessant, forklarer Boje Hoseth.

Og det er jo tydelig at publikum har vært enige med ham i det.

- Det var tre akter som skilte seg ut, basert på lydnivået blant publikum. Vi visste derfor at vi muligens var med i toppen, men at vi skulle gå helt til topps var likevel en god overraskelse. Det er klart det bruser i kroppen. Følelsen etterpå er «helt i hundre», fastslår han. Og er samtidig full av rosende ord til GV reklame som på sin siden har bidratt med god hjelp til designen av utstyret.

Et trylleshow er nemlig et sammensatt konsept, hvilket innebærer langt mer enn selve illusjonen. Det er skuespill, timing, karakterer og ikke minst historiefortelling på samme tid.

De tar familierelasjonen på alvor og bruker far og sønn-konseptet som underholdning på scenen. Foto: Privat

Pusher grenser

Boje og Brian liker å pushe noen grenser. Under helgas event handlet det for eksempel om flørting og pirrende følelser.

Skal du treffe spikeren på hodet og klare å begeistre publikum, gjelder det samtidig å holde tempoet oppe. Ifølge Hoseth har du ikke mer enn seks sekunder på deg fra du kommer på scenen til det bør smelle.

Under helgas konkurranse fikk alle deltakerne holde på minst et minutt, men derfra og videre er det i tilskuernes makt å bue dem ut om ikke showet faller i smak. For far og sønn Hoseth vanket det imidlertid intet annet enn jubel og stående applaus.

Ikke tid til å feire

Den store feiringen har imidlertid ennå uteblitt. Til det har illusjonistene vært for fokusert på å utnytte konferansen i yrkessammenheng.

- For oss betyr arrangementet fire-fem dagers jobb. Vekkerklokka ringer ridlig på morgenen, «screener» og noterer mye. Vi deltaer på leksjoner, knytter kontakter og deler erfaringer med andre tryllekolleger over hele verden. Det er ganske så heftige dager, forteller Boje Hoseth som også vurderer å delta på Nordisk som den neste store eventen i løpet av våren.

Men aller først venter finstasen og masse moro under søndagens gallakveld i den engelske byen som i helga er det reneste Galtvort - høyere skole for hekseri og trolldom.