Utstillingen er å finne i et nyoppusset Middelskolebygg («Gulbygget» i gamle Levanger skole), og åpner lørdag. Kunstneren vil selv være til stede. Hun viser maleri og grafikk, opplyser kunstforeningen.

Johanne Marie Hansen-Krone beskrives som en svært merittert kunstner. Hansen-Krone ble født i 1952 i Nordreisa. Hun er utdannet ved Kunstskolen i Trondheim og Valands kunsthøyskole i Göteborg, bor og arbeider i Oslo. Arbeidene hennes befinner seg i spenningsfeltet mellom bevisst enkel naivitet og kompleks metafysisk tilstand. Som en rød tråd gjennom hennes billedframstilling er en insisterende opptatthet av mennesket og de ulike kontekstene mennesket befinner seg i. Dette uttrykker hun i en særegen form med referanse til ulike stilarter i kunsthistorien.

Det er ikke første gang hun har separatutstilling her i Levanger. Noen vil kanskje huske hennes utstilling i Galleri Fokus på Nesset i 1983.

Hun gjorde kometkarriere da hun noen måneder før hun fylte 34 år ble den yngste festspillutstiller i Bergen i 1986. Siden har det gått slag i slag, og hun har blitt stående som en viktig fornyer av det figurative maleriet. Siden den gang har Hansen-Krone hatt flere titalls separatutstillinger og kollektivutstillinger i både inn- og utland. I 2011 var hun årets olsokutstiller på Stiklestad. Hun er innkjøpt av mellom tjue og tretti gallerier/museer/kunstforeninger og har hatt mange utsmykningsoppdrag.