Haga, Holmen, Hjertaas. H-H-H, eller hå-hå-hå, for når Teater Framdrift fyller fem år skjer det med en helt spesiell oppsetting i september.

– Jeg spurte hva vi skulle gjøre når vi fyller fem år. Vi må gjøre noe stort, sa Gunhild. Det artigste stykket som fins, sa Kari. Og så sa alle tre bare plutselig i kor: «Ein medsåmmårnattsdrøm».

Oversatt og tilpasset

Slik beskriver Helga Haga planleggingen av en ny forestilling på hjemgården Lyng ved Stiklestad.

12. september er det premiere på William Shakespeares mest berømte komedie. Hans Magnus Ystgaard har oversatt den, mens Teater Framdrift har tilpasset manuset til gårdsbruk og moderne tid. I tillegg komponerer Gunhild Hjertaas musikk for å komplementere universet.

Inn i skogen

Gårdstunet som teaterscene er noe de som har sett Oklahoma og Sommer i Tyrol de fire siste årene er kjent med. I år tar imidlertid trekløveret det et skritt videre.

– Ikke bare ett skritt, men mange skritt. Vi tar med publikum fra gården og inn i skogen der alvefolket bor. Her kan alt skje, og det gjør det. Men like mye latter, forviklinger og sang som i Teater Framdrifts tidligere forestillinger, lover Helga Haga.

Stort ensemble

Med seg på laget har de et ensemble bestående av skuespillere og sangere utdannet fra blant annet HiNT, Bårdar og NISS. I tillegg til de tre H-ene (Haga og Holmen fra Verdal og Hjertaas fra Trondheim) er Jenny Kaatz (Oslo), Ulrik Tangen (Fredrikstad), Kim Helge Strømmen (Øsrsta), Kristoffer Solum Hjulstad (Harran) og Fredrik Høstaker (Førde) med i forestillingen. Og sist, men ikke minst, har verdalingen Ola Wist Holmen en viktig rolle bak tangentene.

FEMÅRSJUBILEUM: Helga Haga og hennes to medspillere i Teater Framdrift fyller fem år i år.