Innherred har i papirutgaven tirsdag en sak om lørdagens Solen i ögonen-arrangement. I helgen presenterte vi et bildegalleri fra den svenske musikkfesten her på nettsiden vår.

Bandet Solen i ögonen

Der var det kun bilder, og ingen videre omtale om det tradisjonsrike arrangementet med svensk musikk i ulike former, som har blitt arrangert på det tidligere utestedet Aboteke helt siden 2008. Den første gangen natt til 17. mai, men etterpå som tidlig juli-arrangement. I tillegg har bandet Solen i ögonen også opptrådt både på høsten, i julebordsarrangement og i andre sammenhenger.

Og det er første ting å korrigere fra papiravisartikkelen. Solen i ögonen er et spesielt sammensatt band, og det var som vanlig de som spilte på arrangementet med samme navn. I avisa stod det at bandet Kompaniet spilte, men fakta er at noen av musikerne som stod på scenen spiller i et band som heter Kompaniet, og var innleid som backingmusikere til hovedbandet Solen i ögonen.

Far og sønn

Punkt to er at selv om Joar Aksnes (53) fortsatt er en kjekk kar og holder seg godt, er han faren til Kenneth Aksnes (32) - og ikke broren slik det stod i avisa.

Ikke konkurs

Til sist stod det i avisa at «Solen i ögonen reiste seg fra konkurs», men for all del, Solen i ögonen har aldri vært konkurs. Det som er tilfelle er at den faste spilleplassen, utestedet Aboteke, gikk konkurs i fjor sommer. Den konkursen ble kjent mandagen etter Solen-arrangementet.

Det førte til at bandet fikk et langt lavere beløp enn avtalt for spillejobben i fjor, ikke stort mer enn at de kunne betale sine innleide musikere og teknikere. Men selv om bandet i praksis spilte gratis den gangen, fikk de altså gjort opp sitt eget, og har har aldri trengt å reise seg fra noen konkurs.

Navnefeil

Ellers er det nok også noen små navnefeil i reportasjen. Nina Wald skal nok være Ward. Tonje Røseng skrives med en s, Emilie Svit Aarvik uten h, Marte Hallem uten h og driveren av Ørens Meieri heter Asbjørg Jakobsen og ikke Åsbjørg.

PUBLIKUMSFEST: Her sett fra Solen i ögonens øyne på scenen.