- Det er på høy tid at jeg spiller i Levanger nå, sier gitarist Jørgen Skogmo. Han er opprinnelig fra Ekne, men har bodd i Narvik de siste årene. Nå flytter han til Nesset i Levanger. Fredag 31. juli byr han på klassisk musikk i galleriet.

- Da blir det musikk fra romantikken og litt arrangerte folketoner fra Storbritannia. En del klassisk, men også mye inspirert av musikk folk har fohold til fra før, sier Jørgen Skogmo.

Selv om det er lenge siden han har holdt solokonsert i Levanger, har han nylig turnert med bandet Plucked hvor gitartrioen blant annet var innom Ekne kirke. I tillegg turnerte de gjennom den kulturelle spaserstokken i Levanger.

Mens Skogmo byr på musikk under martnan, kan Elisabeth Ben Riala vise frem to nye utstillinger i galleriet.

Årets maler

I forbindelse med Olsok åpnet Galleri Fenka to nye utstillinger. Disse bildene vil fortsatt stå på galleriet under martnan.

Ben Riala forteller at Elisabeth Werp fikk i 2014 prisen Årests maler. Nå ar hun fem store maleri, i tillegg til 12 andre i mindre størrelse på Fenkas vegger.

- Maleriene hennes fyller hele andre etasje, forteller Ben Riala og viser håndkolorerte trykk.

- Folk som ikke er så kunstinteressert har kanskje likevel sett bildene hennes i interiørblad. Både Kong Harald og statsministeren handlet bilder av henne, forteller Ben Riala.

Flere fra Bjørg Thorhallsdottir

I tillegg står fortsatt kunstverkene til Bjørg Thorhallsdottir på galleriet. Galleri Fenka har lenge hatt henne som fast utstiller, men under Olsok kom hun med flere verk.

Kafeen er også åpen og galleristen venter godt martnasbesøk.

- For mange er Galleri Fenka en kontrast til selve martnasområde, sier Ben Riala, som i tillegg har flere faste utstillere.

- Etter Knutsen og Ludvigsen-utstillingen har vi allerede avtalt med Øystein Dolmen om å ha en fast celle til hans bilder, sier Eliseabeth Ben Riala.