– Jeg skulle gjerne sagt ja, men du skjønner det at etter mange besøk her i Verdal, så har jeg blitt skeptisk til alt innhold som tilbys meg i kopper og krus. Jeg skal da tross alt på scenen om et par timer, smilte Åge da han møtte sine godt voksne - og lidenskapelige fans i Folkeparken før lørdagens konsert.

Drømte om Åge-konsert

Mange trøndere hadde gledet seg stort til Åge & Sambandet skulle komme tilbake til Folkeparken i Verdal, men det var kanskje spesielt et godt voksent par som hadde gledet seg ekstra til denne lørdagskvelden. For det var ikke bare sola som skinte denne fantastiske august kvelden. Da Åge Aleksandersen kom gående ned amfiet og satte seg ned til en kort prat med det musikkglade ekteparet, så gikk smilet nesten helt rundt hos de to Åge-tilhengerne.

For du husker vel historien om Oddny og Magne som var på DDE-konsert i juli. Da vi snakket med dem etterpå så var drømmen å høre Åge live. Med god hjelp fra Svein Edvard Selnes i Verdal IL fikk lokalavisa ordnet billetter, og i tillegg arbeidet vi i kulissene for at ekteparet kunne få treffe sin store favoritt på tomannshånd.

Kjente trakter

Ekteparet møtte opp til avtalt tid slik at vi kunne få til et møte med Åge før han skulle gjennomføre lydsjekk med resten av Sambandet.

Selv om vi vet at Åge har et nøye oppsatt skjema han forholder seg til før konsertstart, så var det en smilende og avslappet trønderrocker som satte seg ned ved siden av ekteparet fra Blommen, som selvsagt hadde med sine velbrukte campingstoler.

I og med at Oddny er fra Otterøya så var det naturlig at det ble litt snakk om kjente trakter i og rundt Namsos. Oddny kunne fortelle at hun i flere år jobbet på messa, som de kalte det, på sildeoljefabrikken på Vikan utenfor Namsos.

– Det var en kjent sted ja. Vi kjente godt den lukta inne i byen når vinden førte den dit, men jeg tror ikke det var alle husmødre som satte pris på den odøren i klestørken sin, humrer den opprinnelige namsosingen.

Takket nei til en kopp Solo

Det var «indian summer» denne lørdags kvelden i Folkparken. Oddny og Magne hadde derfor tatt med seg Solo for å holde tørsten unna. Når Åge satte seg ned, så var derfor Magne ikke sen om å spørre sin store rockehelt om han ikke skulle ha litt drikke i et pappbeger. Noe han altså takket høflig nei til.

Tida går fort i hyggelig lag, og Åge måtte videre for å teste lyd og teknikk, men rakk å si at det var ekstra stas at en dame på 83 år fra hjemtraktene kom for å høre på ham i Folkeparken.

– Kanskje vi møtes igjen neste år også, avsluttet den folkekjære artisten, før han takket for en hyggelig samtale.

Tilbake satt et lykkelig ektepar med mange inntrykk å fordøye. De hadde gledet seg til konsterten, men at de i tillegg skulle få en prat på tomanshånd med selveste Åge Aleksandersen hadde de ikke drømt om.

–Det var en kjernekar akkurat som jeg trodde. Og jeg hadde vel ikke trodd noe annet heller, all den tid han er namdaling han som meg, smiler Oddny og blunker lurt.

Fornøyd Åge og arrangør

Oddny og Magne fikk derfor det beste vorspielet de kunne tenke seg før tusenvis av andre festglade trøndere inntok Folkeparken. Festgeneral Selnes inviterte ekteparet inn i klubbhuset til idrettslaget hvor de fikk slappet av og servert kaffe og vafler før Åge & Sambandet gikk på scenen litt etter klokka 22.

Og der gikk stemningen bokstavelig talt til himmels allerede fra første tone. Allsangfaktoren var høy, og det var så undertegnede fikk minner tilbake til tidligere tider i Åsen samfunnshus, da en atskillig yngre Åge turnerte festlokalene i bygdene i Trøndelag.

Selnes kan i ettertid rapportere om både en strålende fornøyd arrangør og kvelden hovedattraksjon.

– Jeg kjørte Åge til hotellet etter konserten, og han var helt overveldet over stemningen. Verdal betyr noe helt spesielt for Åge, sier arrangementssjefen.

Han forteller videre at så mye som 4.700 mennesker var innenfor portene lørdag kveld, inkludert alt dugnadspersonell.

– Vi traff innertier med været, og en siste ting: Sild på glo ble utsolgt ved midnatt, så den gamle Øras Dager-retten ble en kjempesuksess, avslutter en storfornøyd Svein Edvard Selnes.