- Vi er klare til å ta i mot besøk, og kan love god stemning med dyr, traktorer og lokal mat, sier Elin Halvorsen Sikkeland som er ansvarlig for Åpen Gård i Verdal bondelag.

Melkeproduksjon

Søndag inviterer Verdal bondelag til Åpen gård på Melby i Ness hos Tore Næss og Rita Aasgaard. Her drives det melkeproduksjon med  60 melkekyr og totalt 150 storfe med stort og smått. De bygde nytt fjøs i 2014 og er klare for å produsere mat for framtida.

Aktiviteter for barn

– Vi vil vise fram forskjellige sider av landbruket og i løpet av Åpen gård vil du blant annet ha mulighet til å være med dyrlege Roy Anders Berg hos kalvene, se en proff gjeterhund i aksjon med sauegjeting, høre historieforteller Ronald Inndal fortelle om livet på gården før i tida og se en forrykende motorsagoppvisning av Levanger bygdeungdomslag. Verdal Bygdeungdomslag, Vuku 4H og Fjellrosa 4H har diverse aktiviteter for barna, forteller Sikkeland.

Åpen Gård arrangeres av lokale bondelag over hele landet, og i år er det over 90 gårder som ønsker velkommen til en dag med dyr, gårdsliv og lokal mat. Åpen Gård har mellom 50 000 og 100 000 besøkende hvert år.