Fredag 4. september klokken 13 var det nemlig offisiell åpning for «Brikken», som vil huse kulturnæringsdelen av Tindved kulturhage. Brikken består av en rekke bedrifter innenfor alle typer kreative næringer.

Trekant-samarbeid

Ordfører Bjørn Iversen forestod den offiselle åpningen, og trakk frem Tindved kulturhage som selve hjertebarnet i kommunens satsing på å skape arbeidsplasser innen kulturbaserte næringer. Tindved ble etabert før jul i 2004, og åpnet dørene i 2006. Siden har kulturhagen bare blitt større og større, helt til den nå altså har blitt utvidet med en ny lokalisering rett i nærheten.

– På mandag starter byggingen av det nye teaterhuset, noe som sammen med Tindved i de gamle møllelokalene og Brikken i de gamle postlokalene vil skape en trekant av kultursatsing, som kan dra veksler på hverandre, konkluderte Iversen.

Styreleder i Tindved kulturhage, Petter Voll, passet på å takke Coop Inn-Trøndelag, som han mener har vært helt avgjørende for å innfri målet om kreativitet, lønnsomhet og vekst, som var de tre klare punktene da Tindved så dagens lys for ti år siden.

Leder for skuespillerutdanningen, Ørjan Hattrem, og ny sjef ved Nord-Trøndelag Teater, Nora Evensen, overbrakte også gratulasjoner og varme ord på åpningsdagen for Brikken.

Stor stå-på-vilje

Daglig leder for Tindved kulturhage, Leif Terje Nilsen, uttrykte stor begestring for ståpåviljen og dugnadsinnsatsen mange av de ansatte har lagt ned siden arbeidet med å gjøre om postlokalene til kulturnæringshage startet i mars.

– Jeg har nesten måttet bremse dem litt til tider. Men nå står vi her, og har fått et flott bygg som er både praktisk og fint innredet, konkluderte han. Langbordet rett innenfor inngangen blir helt sentralt for å skape et godt samarbeid på tvers av alle bedriftene. Samtidig har hver og en av dem fått lyse og praktiske kontorlokaler, pluss at det finnes møterom hvor både kreativiteten kan blomstre og gode avtaler kan gjøres.

På åpningsdagen ble det servert fingermat og sprudlende drikke, det var sang og musikk, humoristisk innslag med Paal Stavrum og allsang med spesialskrevet sang om det nye bygget - som du kan høre litt av i videovinduet over.

UNDERHOLDNING: Daglig leder ved Tindved kulturhage Leif Terje Nilsen sang på åpningen akkompagnert av Asgeir Skrove.
MØTEROM: Litt annerledes enn det man er vant til.
KONTORLOKALER: Lyse, åpne og trivelige.
SPESIELT FIRMA: Figuren til Paal Stavrum mente at en egen nesehårsfrisør burde ha sin plass i Brikken.
PÅ MINSAAS PLASS: Der hvor folk tidligere gikk på postkontoret er det nå en avdeling av Tindved kulturhage.