Kjempegode sko, vet du. Ecco! Koster en del. Men verdt det! Kvalitet.

Ecco: Det er ikke meningen å drive produktplassering for dere. Jeg vet slettes ikke hvordan det er å være i deres sko. Ordspill tilsiktet.

Men nå sier jeg ifra. Noen må gjøre det. Etter snart 34 år med leving, kan jeg konkludere: Det er tydeligvis lov å bruke kjempemye penger på sko.

Å bruke penger på «gode sko» er helt innafor. Veien til og fra skobutikken er brolagt med bare god samvittighet. Ingen anger når man tømmer kontoen. Lette skritt på vei ut av butikk eller nettbutikk. Gode sko, vet du. Viktig med gode sko!

Jeg tar opp dette av flere grunner. En grunn er at jeg selv opplever å få blikk og reprimander hvis jeg forteller hvor mye jeg har betalt for ei bukse, eller ei skjorte. Da er juryen ute og fordømmelsen sterk. Kvalitet, sier du? Billigere på kjedebutikk!

Men sko er greit. Og skobransjen har skodd seg godt. Ordspill nok en gang tilsiktet. Helsevesenet er med på laget. Alternative behandlere også. Over 2000 kroner for en sko med såle som buler ut under? Dere lurer ikke meg med progressiv produktutvikling og prissetting. Her er det noen som gnir seg i hender og ler rått. Som klapper med føttene. Jo rarere sko, jo dyrere. Og jo dyrere, jo mer selger det.

Behovet for gode sko melder seg tydeligvis mer og mer med årene.

Det var mamma denne gangen, som hadde vært i butikken og funnet disse skoene fra merket som nevnt innledningsvis.

Argumentet var det samme som for 20 år siden. Et ekko som har fulgt meg gjennom livet: Dette er kvalitet. Det koster. Gode sko må man ha.

Men nå setter jeg foten ned. Hvis det er lov å bruke mye cash på sko, så er det lov å bruke mye penger på alt annet også.